Oljvoljekaka med citron och apelsin. · Ev florsocker och lite citron eller apelsinsaft till garnering. Olivoljan gav en tydlig och mycket intressant ton till kakan som liksom lyfte och fördjupade citrussmaken
Det går ändå, men det underlättar när kakan ska ut. 1,2 dl olivolja. rivet skal från 2 citroner och 2 apelsiner. Min kaka tog nästan 1,5 timmar att grädda men den var i tjockaste laget, så tiden kan variera rejält, bästa sättet är att provsticka tills stickan inte lämnar någon smet på sig, a la traditionell sockerkaka. 1,2 dl olivolja. rivet skal från 2 citroner och 2 apelsiner 2 dl blåbär/hallon (eller något annat bär du har liggande)
Blanda ingredienserna till kolaglasyren i en kastrull och koka ihop till en kräm, bred på kakan. Ugnsrosta dem sen i olivolja och flingsalt, lägg upp på ett fat och klipp över massvis av basilika eller bladpersilja
Strö över lite av mjölet och kavla ut till en kaka. 2 msk olivolja. ca 1/2 dl olivolja. rivet skal från 1 citron (helst ekologisk). 2 msk olivolja. ca 1/2 dl olivolja. 1 citron
Blanda den rivna gurkan med yoghurt, pressad vitlök, citronsaft och olivolja. Varje del rullas till en boll, rullas i mjöl och kavlas sedan ut till en rund tunn platt kaka
lite pressad citron. Receptet hittade jag hos Helena med bloggen "Bara en kaka till". Mixa sedan tomater, frön, vitlök, basilika och olivolja till en kräm