Lägg rabarbern, lök, honung, citron, vatten och buljongtärningen i en kastrull. 2 msk ekologisk citronsaft. 2 msk riven ingefära. Tillsätt mango och ingefära och låt sjuda i ca 5 min till. 2 msk ekologisk citronsaft. 2 msk riven ingefära
Pressa citronen och blanda den med resten av ingredienserna. 1 citron. 1 dl mango chutney. 1 msk malen ingefära. 1 ½ kg revbensspjäll Ca 1 tsk salt 1 krm peppar Smör eller olja till stekning 1 citron 1 dl mango chutney 2 msk sweet chilisås 2 msk senapspulver 1 msk malen ingefära Ev 1 msk mald spiskummin
Skala ingefära och hacka i små tärningar, skala vitlöksklyftor och skiva vitlöken tunt. Låt chutneyn svalna och häll upp i en ren glasburk men ej med metallock
Jag smakade av med lite mer chilipulver och citronsaft för att balansera smakerna något. Äpplet och ingefäran genomgick samma mönster som löken och lades även de åt sidan
Tillsätt saltet och citronsaften. Tillsätt chilin, ingefäran och alla kryddor utom saltet. Jag serverar grytan med naanbröd, ugnsstekt potatis med chili, en svalkande myntasås samt äpple och dadelchutney
Lägg i en kastrull tillsammans med ingefära, socker, citronskal och hackad vitlök. Låt chutneyn svalna och servera till grillat kött, fisk eller starka ostar
Smaka av tikka masalan med pressad citron och ev mer salt och peppar. Lägg i en klick smör i pannan och stek vitlök, ingefära, garam masala och paprikapulver i några sekunder