Tillsätt till sist citronsaft, rivet skal av citronen, socker och vaniljsocker. 3 fjärdedelar av 400 g digestivekex. 0,5 citron, saft och rivet skal. 3 fjärdedelar av 400 g digestivekex. 0,5 citron, saft och rivet skal
Lägg citronsaft och socker i en kastrull och koka upp. Häll den kokheta citronblandningen över äggen, lite i taget samtidigt som du vispar och blandar ordentligt
Mixa digestivekexen sockret och de smälta smöret ordentligt, tryck ut i rund springform jämnt. Så varför inte avsluta på bästa sätt med en fantastisk citron och kolapaj, en perfekt kombination av fräscht och sött
Börja med smälta smöret och lägg i krossade digestivekex. Men så hittade vi inte någon ekologisk lime i vår lilla butik så jag bytte helt enkelt ut den mot ekocitroner som jag hittade
Diska ur matberedaren och mixa ihop philadelphiaost, ägg, citronsaft, citronskal och socker i den. 150 g digestivekex*. saft och skal av 1 stor citron. 150 g digestivekex*. 2 ägg saft och skal av 1 stor citron
Citrontopping. Under tiden som cheesecaken tinar kan du göra citrontoppingen. Ställ tillbaka cheesecaken i kylskåpet och låt citrontoppingen stelna helt och hållet innan du dekorerar och serverar
En variant på cheesecake som går snabbt att göra och som inte kräver någon ugn är den här cheesecaken med blåbär och citron där färskost och creme fraiche blandas ihop och sedan får stå i kylen och stelna
Lägg digestivekexen i en plastpåse och krossa dem till smulor. Resultatet är en frusen cheesecake med citron, vanilj och dulce de leche, supersmarrig är den
Smula digestivekexen till botten. Min syster hade hittat ett recept på cheesecake med citron och blåbärstopping i en bok (titel och författare minns jag inte, men det var en cheesecakebok) och den var riktigt god
Mixa digestivekex och smör och tryck i en smord form med löstagbar botten. Först ut denna gång är den ljuvligaste citroncheesecake ni kan tänka er, och receptet hittade jag hos Charlotta på Matrepubliken, och det var hennes kompis Edith som bidrog med receptet