Ciderkokta recept

Ciderkokt kyckling med äpple och lök

Ciderkokt kyckling med äpple och lök

Ingredienser Portioner. 4 900 g färsk potatis 4 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 3 dl äppelcider 4 kycklingfiléer 2 1/2 dl matlagningsgrädde salt och peppar majsstärkelse (Maizena) 1 rött äpple 1 rödlök 200 g sockerärtor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kycklingbröstfilé 5
Ciderkokta musslor med bacon

Ciderkokta musslor med bacon

800 g hjärtmusslor i skal 2 schalottenlökar 2 skivor bacon 2 msk margarin 2 ½ dl majskorn 2 ½ dl torr cider 2 msk hackad färsk slätbladig persilja
Kotlettrad i ciderkokt kål

Kotlettrad i ciderkokt kål

Gnid in köttet med salt och peppar. Kärna ur äpplena och skär dem i grova tärningar. Skala löken och strimla den och vitkålen grovt
Vårkyckling och våga vispa hollandais

Vårkyckling och våga vispa hollandais

Nu är våren som bäst. Utanför mitt fönster är det en grön vägg av träd som just spruckit ut och parken här nedanför är helt fantastiskt lummig
Torsdag 11 februari

Torsdag 11 februari

Ciderkokt kyckling med potatismos. 4 port. 800 g potatis. 1 dl lättmjölk. 50 g smör. muskotnöt. salt och svartpeppar
En av veckans middagar

En av veckans middagar

Hur har ni haft det i helgen. Min har varit väldigt soft. Plockat svamp som ni vet, gått igenom bröllopsfotona tillsammans med systeryster, varit bortbjudna både lördag och söndag alltså inte häckat så mycket vid spisen
Snabba små baguetter

Snabba små baguetter

Vi skulle ju ha ciderkokta musslor och jag ville ha ett gott bröd att suga upp såsen med. Hej soliga lördag

Ciderkokt skinka

Skala löken och skär den i bitar. Skala vitlöksklyftorna. Koka upp cidern i en kastrull, tillsätt soja, vitlök och kryddor

Ciderkokt skinka

Gör koklagen. Koka upp alla ingredienserna til koklagen i en kastrull/gryta som rymmer skinkan. Lägg skinkan i lagen (om man vill sätter man en termometer i tjockaste delen av köttet), täck med lock

Ciderkokt Ribbenstek

Sätt ugnen på 200 grader. Skär tunna ränder i svålen ca 1/2 cm. Var noga med att inte skära djupare än att kniven går igenom svålen

Ciderkokta äpplen med toscatäcke

Dela vaniljstången på längden och skrapa urfröna, spara dem. Blanda cider, 1 dl socker, vaniljstången och äppelbitarnai en kastrull och koka cirka 15 minuter utan lock

Ciderkokta musslor med bacon

Släng musslor som har gått sönder, är öppnade och som inte stänger sig när de knackas eller sköljs under rinnande kallt vatten

Ciderkokt kassler

Koka upp cidern i en kastrull. Tillsätt lök, soja och ingefära. Lägg ner kasslern och låt den sjuda i 15 min under lock

Ciderkokt kyckling med dragon

Bryn kycklingen i smör eller margarin för fin färg. Salta och peppra. Häll på cider och låt koka i 20 minuter (med kycklingfiléer kan koktiden kortas)

Ciderkokt kyckling

Skala och finhacka löken och fräs den glansig i matfettet i en stor gryta. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar

Ciderkokt påskskinka

Blanda ingredienserna till lagen i en gryta där skinkan precis får plats. Skölj skinkan i kallt vatten och lägg ner den i lagen

Ciderkokta äppelklyftor

Lägg vaniljstång och stjärnanis i kastrull. Häll på cider, citronsaft och socker. Skala och klyfta äpplena och lägg ner efter hand i kastrullen

Veckomatsedel vecka 32

Testar två nya recept den här veckan, äppelbiffar och den ciderkokta kycklingen. Den ciderkokta kycklingen med äpple däremot tror jag vi skippar, alternativt så behöver det göras om en hel del