) Skink- och svampröran är superenkel och ingredienserna kan varieras efter tycke och smak. Före garnering med tomater (som givetvis är valfritt) Efter garnering 4 port 2 stora ciabattor, halverade på längden 100 g strimlad skinka 1 tunnskivad purjolök 1 liten burk champinjoner 1 nektarin i tärningar 1 ½ dl lättcréme fraiche 50 g philadelphiaost med smak, t ex vitlök och örter 1 msk mango chutney 1 msk sweet chilisås Paprikapulver 250 g cocktailtomater till garnering Fräs skinka, purjolök och svamp i lite matfett i en stekpanna
Ciabatta och havskräftflarn. Stek svampen lite lätt i lite smör, krydda med salt och peppar. Börja med att blanda ihop riven ciabatta med hummerolja, smaksätt med salt
Skär ciabattan i två delar. Lägg svampstuvningen på brödet och på med locket. Svamp- och ostmacka2 st2 ciabatta200 g färska champinjonersmörmjöl1/4 grönsaksbuljongtärning0,5 dl vatten1 klick creme fracihesalt och pepparduetto-ost eller gräddädelSkär svampen i lagom stora bitar. 2 ciabatta
Torr ciabatta med alldeles för lite sovel. Då är tramezzini godare, små trekantsmackor som förvisso görs med intetsägande vitt formbröd men som brukar ha supersmarriga fyllningar, till exempel inlagd svamp, kronärtsskocka och cotto, färskost eller tonfiskröra och kalkon
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
När vi diskuterade maten på eftermiddagen föreslog jag svamprisotto, då jag var sugen på det. 2 dl arborioris0,5 gul lök1 vitlöksklyftaen "näve" kantareller 1 dl vitt vinca 4 dl varm grönsaksbuljongsalt och pepparriven parmesanTvätta/rensa svampen
Servera krämig soppa med timjanstekt svamp, grönkålschips och nybakat bröd. 1 ciabatta. Tillaga ciabatta i nedre delen av ugnen (under grönkålschipsen) 7-9 min. Stek svampen i en stekpanna med olivolja 1-2 min. 1 ciabatta
Det är en del moment att göra men pastarätten blir jätte god med de vinbreseradade purjolökarna, parmaskinkan, parmesanosten och den krispiga pangrattaton med svamp, vitlök och rosmarin
Kryddiga brödkrutonger med chorizo (4 port) Ingredienser 1 liten ciabatta 2 chorizokorvar 1 vitlöksklyfta Gör såhär Skär ciabattan i tärningar. Vitlöksmarinerade champinjoner (4 port) Ingredienser 200 gram färska champinjoner 1 dl olivolja2 msk vitvinsvinäger1 msk balsamvinäger 2 msk pressad citron 0,5 kruka finhackad persilja 3 vitlöksklyftor 1 tsk chiliflakes En nypa socker * Salta med flingsalt precis när det ska ätas så vattnar inte svampen ur sig under marinering Gör såhär Rör ihop alla ingredienser till marinaden. 1 liten ciabatta