Ciabatta svamp recept

Varm ciabatta med skink- och svampröra

Varm ciabatta med skink- och svampröra

) Skink- och svampröran är superenkel och ingredienserna kan varieras efter tycke och smak. Före garnering med tomater (som givetvis är valfritt) Efter garnering 4 port 2 stora ciabattor, halverade på längden 100 g strimlad skinka 1 tunnskivad purjolök 1 liten burk champinjoner 1 nektarin i tärningar 1 ½ dl lättcréme fraiche 50 g philadelphiaost med smak, t ex vitlök och örter 1 msk mango chutney 1 msk sweet chilisås Paprikapulver 250 g cocktailtomater till garnering Fräs skinka, purjolök och svamp i lite matfett i en stekpanna
Kummel med svampar och hummermajonnäs

Kummel med svampar och hummermajonnäs

Ciabatta och havskräftflarn. Stek svampen lite lätt i lite smör, krydda med salt och peppar. Börja med att blanda ihop riven ciabatta med hummerolja, smaksätt med salt
Svamp- och ostmacka

Svamp- och ostmacka

Skär ciabattan i två delar. Lägg svampstuvningen på brödet och på med locket. Svamp- och ostmacka2 st2 ciabatta200 g färska champinjonersmörmjöl1/4 grönsaksbuljongtärning0,5 dl vatten1 klick creme fracihesalt och pepparduetto-ost eller gräddädelSkär svampen i lagom stora bitar. 2 ciabatta
Bruschetta med kantareller

Bruschetta med kantareller

Ciabatta, baguette eller surdegsbröd. Ansa svampen. Fräs svampen i smör några minuter tills den är torr och börjar ”knäppa”
Cinque terre-guide: 14 matupplevelser du inte får missa

Cinque terre-guide: 14 matupplevelser du inte får missa

Torr ciabatta med alldeles för lite sovel. Då är tramezzini godare, små trekantsmackor som förvisso görs med intetsägande vitt formbröd men som brukar ha supersmarriga fyllningar, till exempel inlagd svamp, kronärtsskocka och cotto, färskost eller tonfiskröra och kalkon
Kantarellrisotto och Tomatbrushetta

Kantarellrisotto och Tomatbrushetta

När vi diskuterade maten på eftermiddagen föreslog jag svamprisotto, då jag var sugen på det. 2 dl arborioris0,5 gul lök1 vitlöksklyftaen "näve" kantareller 1 dl vitt vinca 4 dl varm grönsaksbuljongsalt och pepparriven parmesanTvätta/rensa svampen
Tomatbruschetta

Tomatbruschetta

Grovhackade färska tomater och basilika är den klassiska bruschettan, men det finns även andra varianter med ex grillad paprika och svamp
Fredagsmys - ännu fler gamla tips

Fredagsmys - ännu fler gamla tips

ciabatta (nygräddad). Gör köttfärssåsen och stek svampen, låt svalna. Grädda ciabattan och dela den nästan helt igenom
Tapasförrätt och pepparkyckling

Tapasförrätt och pepparkyckling

Kryddiga brödkrutonger med chorizo (4 port) Ingredienser 1 liten ciabatta 2 chorizokorvar 1 vitlöksklyfta Gör såhär Skär ciabattan i tärningar. Vitlöksmarinerade champinjoner (4 port) Ingredienser 200 gram färska champinjoner 1 dl olivolja2 msk vitvinsvinäger1 msk balsamvinäger 2 msk pressad citron 0,5 kruka finhackad persilja 3 vitlöksklyftor 1 tsk chiliflakes En nypa socker * Salta med flingsalt precis när det ska ätas så vattnar inte svampen ur sig under marinering Gör såhär Rör ihop alla ingredienser till marinaden. 1 liten ciabatta
Kantarellsoppa

Kantarellsoppa

Kantarellsoppa med ciabatta bröd. Stek tills svampen mjuknat häll sedan på de väskorna. ) Kantarellsoppa med ciabatta bröd