Smaka av och bred på skivad baguette eller ciabatta. Finhacka sardellerna och två vitlöksklyftor. 100 g kycklinglever fin olivolja havssalt nymalen svartpeppar 1 vitlöksklyfta baguette eller ciabatta bladpersilja, krasse eller solrosskott Stek kycklinglevern hastigt i lite olivolja i het stekpanna i 2-3 minuter. 1 vitlöksklyfta baguette eller ciabatta
Servera i endiveblad eller på ett grillat ciabattabröd som bruschetta. Lägg i en stor skål tillsammans med chili, oliver, salladslök, kapris, bladpersilja och hackade sardeller
Skär ciabattan i bitar och smörstek dem, salta med flingsalt. Själv mosade jag ihop vitlök, lite flingsalt och sardeller till en pasta i en mortel och vispade sedan ihop allt i en bunke)
uvre bredd på en canapé, baguette eller ciabatta eller som dipp med grönsaksstavar. Tapenaden kan smaksättas med bland annat pressad citron, vitlök, sardeller, vitpeppar, örter (exempelvis basilika, timjan, rosmarin, oregano) och konjak
Mosa sardellerna och fördela i paprikorna. Kryddiga brödkrutonger med chorizo4 p1 ciabatta, dagsgammal2 chorizokorvar av hög kvalitet1 vitlöksklyftaolivoljapaprikapulverSkär ciabattan i tärningar. Provencalska paprikor4 p2 stora paprikor, röda eller gula8 körsbärstomater8 sardeller2 vitlöksklyftorsalt, peppar1 msk olivoljabasilikaHalvera paprikorna och rensa ur kärnorna. 1 ciabatta. 8 sardeller