För receptet Ciabatta gäller andra regler, läs receptet noggrant. Ciabatta i långpanna. 200 g Sten malet rågmjöl. Tillsätt vetemjöl, surdeg, rågmjöl, honung, olivolja, och knåda ca 10-12 minuter i maskin
Nå, kanske inte ciabattas på riktigt – men formen beskrivs väl bäst som så. Skär en gång på längden och dela varje längd i fyra bitar med en vass kniv så du har åtta ciabattaliknande stycken
Dock följde jag inte riktigt receptet på baksidan av förpackningen jag tog lite mindre vatten och hade bakat annat bröd innan så det var kvar lite av rågdegen som jag använde + av den anledningen att det stod att man skulle använda "rikligt med mjöl" och det strider ju mot det vanliga ciabatta reglerna
Ciabatta, det tar visserligen tre dagar att göra men det är det värt, blir så härligt syrliga bröd med en mumsigt seg skorpa, precis som ciabatta skall vara
Vissa köpebröd är väldigt goda (jag älskar t ex baguetter och ciabatta och det kan vara svårt att få till som man vill) men att kunna blanda i lite vad man vill är roligt