Ciabatta rågmjöl recept

Ciabatta på vetesurdeg

Ciabatta på vetesurdeg

Eller blev det kanske för mycket skorpa när man äter dem som ciabattas. Det här är andra gången på en vecka jag bakar vetesurdegsciabattas
Ciabatta

Ciabatta

Ciabatta är barnens favoritbröd. Jag hittade ett recept på just ciabatta med vetesurdeg på bloggen Pain de Martin
Baka med kyla

Baka med kyla

För receptet Ciabatta gäller andra regler, läs receptet noggrant. Ciabatta i långpanna. 200 g Sten malet rågmjöl. Tillsätt vetemjöl, surdeg, rågmjöl, honung, olivolja, och knåda ca 10-12 minuter i maskin
Rågciabattor på surdeg

Rågciabattor på surdeg

Nå, kanske inte ciabattas på riktigt – men formen beskrivs väl bäst som så. Skär en gång på längden och dela varje längd i fyra bitar med en vass kniv så du har åtta ciabattaliknande stycken

Ciabatta

Ciabattadeg. 1 dl rågmjöl, fint. Surdeg. Rör ut jästen i vattnet. Rör i mjölet. Täck över och låt stå i rumstemperatur ca 1 dygn
Ciabatta från kungsörnens bakmix

Ciabatta från kungsörnens bakmix

Dock följde jag inte riktigt receptet på baksidan av förpackningen jag tog lite mindre vatten och hade bakat annat bröd innan så det var kvar lite av rågdegen som jag använde + av den anledningen att det stod att man skulle använda "rikligt med mjöl" och det strider ju mot det vanliga ciabatta reglerna
Filmjölksbröd

Filmjölksbröd

Ciabatta, det tar visserligen tre dagar att göra men det är det värt, blir så härligt syrliga bröd med en mumsigt seg skorpa, precis som ciabatta skall vara
Bröd från Pågen

Bröd från Pågen

Stenungsbakad Ciabatta & Stenugnsbakad BaguettePågen Stenugnsbakad Ciabatta och Pågen Stenugnsbakad Baguette ger dig en känsla av nybakat hemma
Rågbröd på grönt te

Rågbröd på grönt te

Istället för att använda jäst använder jag ciabatta-mix med torrjäst. Ciabatta-mix innehåller surdegsmjöl som ger brödet extra smak
Äpple- och rödlöksbröd med rosmarin

Äpple- och rödlöksbröd med rosmarin

Vissa köpebröd är väldigt goda (jag älskar t ex baguetter och ciabatta och det kan vara svårt att få till som man vill) men att kunna blanda i lite vad man vill är roligt
Söndag

Söndag

Pulled Chicken med ciabatta, coleslaw och vitlölksailoi. Surdegsciabatta. 50 g rågmjöl. 50 g rågmjöl. Gårdagskvällens middag blev en smaksensation

Ciabatta

1 dl rågmjöl. Surdegen. Rör ut jästen med vatten. Blanda i mjölet. Låt bunken stå övertäckt i rumsvärme cirka 1 dygn