Klappa ut degen i en långpanna med höga kanter som först smorts med olivolja. 1 msk olivolja samt extra olja till utbakningen. 1,3 l vetemjöl special 0,5 l ljummet vatten 1 msk salt 1 msk olivolja samt extra olja till utbakningen 25 g jäst 0,5 msk socker
Utsökta att serveras med en god olivolja, mozzarella, basilika och tomat. Ciabatta är ett italienskt bröd som trots sin mycket neutrala smak är helt fantastiskt
olivolja till plåten. Ciabatta tar egentligen ganska lång tid att göra men här är en snabbvariant när man inser lite för sent att man är sugen på just ciabatta
Avnjut med god olivolja och lite flingsalt. Ciabatta är barnens favoritbröd. Jag hittade ett recept på just ciabatta med vetesurdeg på bloggen Pain de Martin
Rör om och fyll ciabattabrödet med röran. 12 msk olivolja. 5 st rödlök 2 st tonfisk burkar 2 msk solrosfrön rostade 3 msk basilika hackad 2 msk olivolja 1 dl lätt crème fraiche 1 tsk pressad citron salt peppar Detta behövs till 4 pers. Lägg detta i en skål och fyll på med 2 burkar "lätt tonfisk", 2 msk rostade solrosfrön, 3 msk hackad basilika, 2 msk olivolja och 1 dl lätt crème fraiche
Den här morgonen blev det Ciabattas till frukost, passar fint med lite brieost. Ingredienser till 4st Ciabatta. 3msk Olivolja. så förvärmer du ugnen till 250g, slänger in ca 0,5dl vatten eller några isbitar så att ånga bildas, och ställer in plåten med Ciabattan. Ingredienser till 4st Ciabatta. 3msk Olivolja
Blanda yoghurt, vatten och olivolja. 2 msk olivolja. 2 msk olivolja. Ett riktigt lyxbröd är detta. Om man vill variera sig kan man sticka ner fetaoststavar innan man jäser brödet eller blanda ner hackade tomater i degen
Ingredienser 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk 75 g (1/2 påse) KronJäst Surdeg Fullkornsvete, färsk 300 g (ca 3 dl) vatten, ca 30°C 250 g (ca 4 dl)vetemjöl special 160 g (ca 2,5 dl) durumvete 13 g (ca 1 msk) olivolja 9 g (ca 1,5 tsk) salt Topping Sikta lite durumvete på bröden innan de ska gräddas