Ciabatta med jäst recept

Ciabatta (glutenfri)

Ciabatta (glutenfri)

Klicka ut smeten i tre högar och forma dom med mjölade händer till smått avlånga ciabattabröd (jag gillar höga bröd, så jag har dom väldigt höga)
Ciabatta

Ciabatta

Tapas kväll blir det idag med något för alla i familjen. Smula jästen i en bunke. Tillsätt fingervarmt vattnet, rör tills jästen löst sig
Ciabatta

Ciabatta

Klappa ut degen i en långpanna med höga kanter som först smorts med olivolja. Smula ned jästen och rör tills den löst sig i vattnet
Snurriga Ciabattor

Snurriga Ciabattor

Den lite längre jästiden gör bröden både smakrika och med en fin arom. Underbart mjuksega bröd med en knaprig skorpa
Ciabatta på vetesurdeg

Ciabatta på vetesurdeg

Vi vuxna blev som galna i de här medan barnen var lite mer tveksamma. Eller blev det kanske för mycket skorpa när man äter dem som ciabattas
Ciabatta

Ciabatta

Klappa ut degen i en långpanna med höga kanter som först smorts med olivolja. Smula ned jästen och rör tills den löst sig i vattnet
Ciabatta på mitt sätt

Ciabatta på mitt sätt

Dela degen i bitar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Jäst. Rör ihop ingredienserna till en lös deg. Strö över mjöl, sätt över plastfolie och låt jäsa ca 2 timmar
Ciabatta

Ciabatta

Börja med att göra fördegen till ciabattan. Brödet ska gärna vara lite segt med hård skorpa. Ciabatta är ett italienskt bröd som trots sin mycket neutrala smak är helt fantastiskt
Snabb ciabatta

Snabb ciabatta

Fyll ciatattan med något gott pålägg och du har en smarrig lunchmacka. Ciabatta tar egentligen ganska lång tid att göra men här är en snabbvariant när man inser lite för sent att man är sugen på just ciabatta
Ciabatta.

Ciabatta.

Pudra över ½ dl vetemjöl och täck bunken med plastfolie och handduk. Hemligheten bakom det lite sega, luftiga brödet är lång jästid och inget knådande
Ciabatta

Ciabatta

Jag hittade ett recept på just ciabattamed vetesurdeg på bloggen Pain de Martin. För ett tag sedan skrev jag på facebook om mina problem med att hålla en vetesurdeg vid liv
Ciabatta

Ciabatta

Fyll bakmaskinen med de flytande ingridienserna och jästen först, sedan tillsätt övriga ingredienser och ställ maskinen på deg (dough) och tryck igång
Ciabatta – recept

Ciabatta – recept

25 g färsk jäst för matbröd. 25 g färsk jäst för matbröd. 5 dl vatten
Ciabatta med soltorkadetomater

Ciabatta med soltorkadetomater

Arbeta degen kraftigt för hand eller med maskin tills degen släpper bunkens kanter. Jätte gott till soppa, som de är eller med brieost och salami
Ciabatta

Ciabatta

Olja in en ungsplåt med höga kanter och lägg i degen jämt över hela. lös upp jästen i vattnet och vispa i mjölet

Ciabatta

Kan man göra annat än älska välbakade ciabattabrödmed segt härligt skal och mjukt innanmäte med stora lufthål
Ciabatta med parmesan

Ciabatta med parmesan

Smula ner jästen i degvätskan och rör runt till jästen löst sig. 25 gr jäst. 25 gr jäst. Ett riktigt lyxbröd är detta
Ciabatta

Ciabatta

Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt lite av det fingerljumna vattnet och rör om tills jästen löst sig