Fräs curry, lök och mango i lite matfett. Bred smör på ciabatta och grilla den gärna lite i ugnen. Späd med ytterst lite vatten så att det blir en såsliknande konsistens när mangon blir mjuk
Rör ned lättcréme fraiche, philadelphiaost, mango chutney och sweet chilisås. Före garnering med tomater (som givetvis är valfritt) Efter garnering 4 port 2 stora ciabattor, halverade på längden 100 g strimlad skinka 1 tunnskivad purjolök 1 liten burk champinjoner 1 nektarin i tärningar 1 ½ dl lättcréme fraiche 50 g philadelphiaost med smak, t ex vitlök och örter 1 msk mango chutney 1 msk sweet chilisås Paprikapulver 250 g cocktailtomater till garnering Fräs skinka, purjolök och svamp i lite matfett i en stekpanna. 1 msk mango chutney
Skär ciabattan i en trekant, alltså tvärsöver hela brödet från hörn till hörn. Mangochutneydipp. Vill du ha mer åt mango chutney hållet i smaken så häll i lite mer mango chutney
Servera med skivor av ciabatta. skär vattenmelonen, paprikan, gurkan, tomaten (ta bort kärnhuset så blir den inte så vattnig) och mangon till lagom stora bitar som passar till en sallad
mangorajasås. Ha på så mycket mangorajadressing som önskas och toppa med någon skiva brieost. Jag kör på Rydbergs färdiga mangorajadressing som är fenomenalt god
Dela mango, tomat och avokado i centimeterstora kuber. Räksmörgås med mango- och avokadosalsa, 2 portioner. 2 English muffin (eller ciabatta). 1 mogen mango. 1 mogen mango
Ciabatta med gröna oliverGazpacho Ingredienser4 mogna kvisttomater 0,5 gurka skalade 0,5 röd paprika 0,5 grön paprika 1 schalottenlök 1 vitlöksklyfta 2 skivor vitt färskt bröd 2 msk vinäger 3 msk olivolja Färsk plockad koriander 1 msk citronsaft 1 dl tomatjuice Lite, lite socker Gör så här. Ananas och mango med smält vit choklad med lime (Smält 200 g vit choklad och blanda i zest och saft från en lime)
Jag kommer på mig själv att drömma mig bort till en rostad ciabatta med ett tjockt täcke söt vitlökskräm, skivad avocado med stora, vita, söndersmulade chèvrebitar… Och så kommer jag på mig själv för att jag har råkat stöna till högt och har en salivsträng hängande över hakan som ett annat hjon
) Fast man får faktiskt friheten att välja exakt vilket bröd man vill, men jag tycker den här röran passar allra bäst i rostat ciabattabröd eller i ett lite grövre portionsbröd, typ müslibröd