Choronsås recept

Choronsås

Choronsås

Choronsås är en variant av bearnaisesås, med extra smaksättning av tomatpuré, som jag använde mycket när jag jobbade
Choronsås

Choronsås

Den här såsen (till vänster) är precis som en bearnaisesås (till höger), men med rödvinsvinäger och tomatpuré i, ett bra alternativ som är väldigt gott
Choronsås

Choronsås

Skala och finhacka löken. Lägg den i en kastrull tillsammans med övriga ingredienser till reduktionen. Koka ihop tills 3 msk återstår
Escoffiers Choronsås – LCHF

Escoffiers Choronsås – LCHF

Använd endast glas, keramik, rostfritt eller oskadat emaljerat gods, eftersom allt annat missfärgar den färdiga produkten
Helstekt oxfilé med choronsås och friterad mandelpotatis

Helstekt oxfilé med choronsås och friterad mandelpotatis

Choronsås. Skär köttet i tjocka skivor och servera tillsammans med choronsås och friterad potatis. Choronsås2 msk tomatpuré 1 kruka dragon 1 dl vitvinsvinäger 5 vitpepparkorn 1 schalottenlök, strimlad 2 äggulor 200 g smör, skirat (50 gradigt) olja neutral
Stekt kotlett med choronsås och rostad potatis

Stekt kotlett med choronsås och rostad potatis

Ett recept från ICAs matkasse. Väldigt lätt att göra och gott. Portioner. 2450 g delikatesspotatis 1 tsk olja salt och peppar1 dl bearnaisesås 1 msk chilisås 1/2 ask körsbärstomater (à 250 g)200 g bellaverde broccolica 400 g fläskkotlett med ben1 tsk smör 1/2 påse röd mangold (à 65 g)Sätt ugnen på 225°C och sätt in en plåt
Biff med choronsås och klyftpotatis

Biff med choronsås och klyftpotatis

Choronsås. Servera biffen med klyftpotatis, choronsås och tomatsallad. Choronsås2 msk tomatpuré 1 msk matolja 1 kruka dragon 1 schalottenlökar 1 dl rödvinsvinäger 1 dl vatten 10 svartpepparkorn 3 äggulor 300 g skirat smör (motsvarar ca 400 g oskirat smör) 4 msk persilja
Biff med choronsås och klyftpotatis

Biff med choronsås och klyftpotatis

Choronsås2 msk tomatpuré 1 msk matolja 1 kruka dragon 1 schalottenlök 1 dl rödvinsvinäger 1 dl vatten 10 svartpepparkorn 3 äggulor 300 g smör, skirat (motsvarar ca 400 g oskirat smör) 4 msk persilja
Kalvfilé Oscar med smörkokt hummer, choronsås, vit sparris och tryffel

Kalvfilé Oscar med smörkokt hummer, choronsås, vit sparris och tryffel

Choronsås. Choronsås250 g smör 3 msk tomatpuré 1 tsk olja 2 äggulor 2 msk vatten 4 tsk vitvinsvinäger 1 kvist dragon 5 korn vitpeppar 2 msk dragon, finhackad 1 msk körvel, finhackad 2 msk kruspersilja, finhackad salt efter smak tabasco efter smak Worcestershiresås efter smak
Fläskfilé Oscar

Fläskfilé Oscar

 Filé Oscar är skivad kalvfilé som serveras med hummerklokött, vit sparris, choronsås och tryffelskivor
Per Morbergs Kalvfilé Oscar

Per Morbergs Kalvfilé Oscar

• Skala och hacka schalottenlöken till choronsåsen. Koka ihop lök, vinäger, peppar och persiljestjälkar tills hälften återstår