Älggryta med röttvin, soltorkade tomater & chorizo. Rött vin, en skvätt grädde, timjan, rosmarin och soltorkade tomater sätter smak på såsen och det blev en riktig höjdare tycker jag
Enklare än så här blir inte ett recept, allt hänger dock på att du köper goda konserverade tomater och en riktig chorizo, nu för tiden så brukar de flesta lite större affärer åtminstone ha en importerad variant, hittar du ingen så laga något annat till middag
300g färsk chorizo. 1 burk konserverade cocktailtomater. Skiva chorizon och svetta den tillsammans med vitlöken och paprikan i olivoljan ca 5-10 minuter, salta och peppra. Slå på en skvätt vin och tomaterna och lite vatten och sjud sedan ca 15-20 minuter på svag värme, smaka av. 300g färsk chorizo. 1 burk konserverade cocktailtomater
Hacka lök, paprika och chorizon stek i olivoljan. Lördagens middagsgäster bjöds på chorizrisotto med vitlök- och timjanstekt torskrygg och citronmarinerade tomater
Tillsätt chorizon och de konserverade tomaterna och sjud i en sisådär fem minuter. Här kommer äntligen receptet på chorizopastan jag utlovade i en kommentar förra veckan