Fräs vitlök, champinjoner, lök och korv i lite olivolja i en stekpanna. ½ rödlök. 1 chorizo eller annan smakrik korv. 5 färska champinjoner eller annan svamp. 1 pressad vitlöksklyfta
Ta bort stammen från grönkålen och hacka upp den tillsammans med svampen, löken och vitlöken. När korvköttet fått färg tillsätter du kålen, svampen och lökarna
Variera med olika grönsaker, potatis, oliver, chorizo, kyckling och färska örter. Frittata – Stek valfria grönsaker i en ugnssäker stekpanna, till exempel purjolök, frysta ärtor och svamp
Hacka löken och stek med korv och svamp en liten stund. Jag valde att steka min svamp tillsammans med korven lite först men man kan så klart bara fösa ner dom råa i grytan
Tunt skivat chorizo. Jag skulle helst velat ha Karl-Johansvamp i för att hålla mig till italienskt men det är inte säsong nu och skogschampinjoner funkar också jättebra
Tunt skivat chorizo. Jag skulle helst velat ha Karl-Johansvamp i då det är mer italienskt än skogschampinjoner men det är inte säsong nu och skogschampinjoner är godare
Korven vi använde var av lite blandad sort, vi hade några olika "slattar" i frysen över från Håkans korvstoppningar och valde chorizo och merguez, och naturligtvis kan ni även här blanda som ni vill
Helenas tomatsoppa med chorizo och svamp. ett par vitlöksklyftor. Fräs persilja, lök och morötter med olivolja (snåla inte) i en stor kastrull tills det mjuknar och får färg (utan att brännas)
Häll över vinet i ugnsgrytan och tillsätt alla övriga ingredienser utom svampen. Stek pärllökarna i smör några minuter, och tillsätt vitlöken den sista minuten
Då börjar vi med en Grillad Hummer med Vitlök/Örtsmör sedan en mix grill med ribs, kyckling, brisket, pulled pork och hemstånkad chorizo tillsammans med grillade rotfrukter och fresch salad