Chorizo och ris recept

Ris i ugn med fläskkarré, chorizo, paprika och lök

Ris i ugn med fläskkarré, chorizo, paprika och lök

salt och svartpeppar. 2 röda paprikor, delade och urkärnade. 4 råa chorizokorvar. 2 dl rundkornigt ris, arborio eller carnaroli. 800 g fläskkarré i bit 4 msk olivolja till stekning 2 röda paprikor, delade och urkärnade 2 tomater, i klyftor 1 gul lök, i klyftor 6 vitlöksklyftor 4 råa chorizokorvar salt och svartpeppar 0,5 msk rökt paprikapulver 3 dl vitt vin 6 dl kycklingbuljong 2 dl rundkornigt ris, arborio eller carnaroli
Timjankyckling med chorizo och ris

Timjankyckling med chorizo och ris

Tillsätt risetoch smula ner buljongtärningarna. Krydda och bryn kycklingfiléerna i en stekpanna. Skär korven i skivor och bryn någon minut med kycklingen
Kyckling och chorizo gryta

Kyckling och chorizo gryta

Lägg i harissa, rosenpaprika och krossade tomater. Harissapasta finns att köpa i de flesta invandraraffärer
Ris med vegetarisk chorizo i tomatsås

Ris med vegetarisk chorizo i tomatsås

Själv föredrar jag soja chorizon från hälsans kök, den smakar riktigt bra och är lagom kryddstark, men magin ligger i såsen
Ömsom ris, ömsom ros, och ett totalhaveri

Ömsom ris, ömsom ros, och ett totalhaveri

Vi blir glada av den rökiga smaken i böngrytan med chorizo. Och visst, det är ett uttalat enkelt bordsvin, och vi förväntar oss en karaktär därefter, men i den divisionen finns det betydligt mer prisvärda viner än det här
Het kycklinggryta med cajun och chorizo

Het kycklinggryta med cajun och chorizo

Koka grytan ett par minuter till och servera sedan med ris eller grönsaker. Cajunkryddorna smaksätter grytan ochchorizokorven ger den hetta och lite mer tuggmotstånd
Paella med kyckling och chorizo

Paella med kyckling och chorizo

Fräs löken i resterande olivolja i samma gryta, tillsätt ris, saffran och vin, låt det koka någon minut