salt och svartpeppar. 2 röda paprikor, delade och urkärnade. 4 råa chorizokorvar. 2 dl rundkornigt ris, arborio eller carnaroli. 800 g fläskkarré i bit 4 msk olivolja till stekning 2 röda paprikor, delade och urkärnade 2 tomater, i klyftor 1 gul lök, i klyftor 6 vitlöksklyftor 4 råa chorizokorvar salt och svartpeppar 0,5 msk rökt paprikapulver 3 dl vitt vin 6 dl kycklingbuljong 2 dl rundkornigt ris, arborio eller carnaroli
Tillsätt risetoch smula ner buljongtärningarna. Krydda och bryn kycklingfiléerna i en stekpanna. Skär korven i skivor och bryn någon minut med kycklingen
Vi blir glada av den rökiga smaken i böngrytan med chorizo. Och visst, det är ett uttalat enkelt bordsvin, och vi förväntar oss en karaktär därefter, men i den divisionen finns det betydligt mer prisvärda viner än det här
Servera med ris, pasta eller potatis. Skär chorizo i slantar och bryn i stekpannan. Hetta upp en stekpanna med lite olja och fräs champinjonerna tills de vattnats ur och fått en fin yta
Koka grytan ett par minuter till och servera sedan med ris eller grönsaker. Cajunkryddorna smaksätter grytan ochchorizokorven ger den hetta och lite mer tuggmotstånd