1 knippe morötter. 4 st små färska chorizo. Gnid in köttet med olja, salt och peppar, rosta i ugn på 190°C i ca 30 minuter, ta under tiden hand om övriga ingredienser, skiva citronen i tjocka skivor, skala och dela morötterna, skiva löken och skär chorizon i bitar. 1 knippe morötter. 2 rödlökar 4 st små färska chorizo
Fördelen med att laga till en gryta på köttfärs är att den inte behöver puttra så länge, speciellt inte när du dessutom har i både bacon och chorizo som båda sätter smak ganska så omgående
Kanske broccoli, majs, purjolök, morötter eller andra grönsaker lockar dig mer. Den här är laddad med (håll i dig) chorizo, bacon, tomatpesto, paprika, champinjoner, färska tomater, lök, basilika, parmesan och pinjenötter
Lins och couscoussallad med chorizo2 dl röda linser + 4 dl vatten kokas mjuk i 10 minuter2 dl couscous fullkorn + 4 dl vatten0,5 pkt saffran1 msk flytande margarin1 tsk sambal oeleklägg couscous saffran margarin sambal i en skål och häll på varma vattnet rör om och sätt på lock. 1 hackad röd paprika1 hackad morot0,5 skivad purjolökfräses i lite smör och saltas250 gram chorizo i slantar stekes. 250 gram chorizo
2 morötter 200gr i slantar1 palsternacka 125gr tärnad1 gullök tärnad 100gr4 potatisar 250gr tärnade2 vitlöksklyftor finhackade. Lägg vitkål, 300gr tärnad, morötter 200gr i slantar, palsternacka 125gr tärnad, gul lök tärnad 100gr, potatisar 250gr tärnade och vitlöksklyftor finhackade i en stor kastrull slå på 1 liter vatten och lägg i 2 grönsaksbuljong tärningar och låt koka ca 10 minuter