I originalreceptet ska man utgå från torkade kikärtor, blötlägga och koka dem i tomatsåsen i 45 minuter. 4 chorizos, eller annan kryddig korv, i bitar. 4 chorizos, eller annan kryddig korv, i bitar
I originalet på Terroirs var det kikärtor istället för mina magvänligare (för min konstiga mage alltså) cannellinibönor, men det passar lika bra med båda
Skär chorizon i skivor och strimla baconet. 150 g chorizo. Skala och finhacka löken. Häll de krossade tomaterna i en kastrull, tillsätt tomatpuré och buljong och koka upp
Vi stekte chorizo till detta och gjorde en kall sås av creme fraiche och sweet chilisås. Jag var inte sugen på varken potatis, pasta eller ris så googlade vitkålsrecept och såg en variant med stekt vitkål blandat med kikärtor
Vi kunde inte låta bli att lägga i chorizo, denna paprikadoftande, lätt rökta kärlek. I vår Tagine har kikärtor, medelhavsgrönsaker och typiska kryddor långsamt fått puttra innan vi tillsatt färska örter och torkade aprikoser