Chokladtryffel. Koka upp smöret och slå det över chokladen. Fyll upp browniesmeten i en smörad springform och baka i ca 10 minuter i 200 °C. 150 g smör
Smält smöret i en kastrull. 300 g sockerfri mörk choklad (jag använder Cloettas, finns i godisavdelningen i din matbutik)100 g sockerfri mjölkchoklad (Cloettas också)200 g smör2 dl vispgrädde2 msk creme fraiche 3 dl grovhackade nötter (ex valnötter och mandlar)Ev lite kryddor ex kanel och lite saltBörja med att rosta nötterna i en torr stekpanna, ev med kryddor. 200 g smör
Smöret skippade (glömde) jag, konjak blev det inte heller och jag har rullat dem till kulor istället för att skära fyrkanter, men det var bara för att mina fyrkanter blev så fula
Smält smöret och låt svalna. Tillsätt det avsvalnade smöret. 80 g smör. 80 g smör. Den här chokladryffel tårtan gjorde jag till en vän för ett tag sedan
Mät upp vispgrädde och smör i en kastrull. Ta upp den stelnade chokladtryffeln på en skärbräda. Servera direkt eller förvara i kylskåp i burk med smörpapper mellan lagren
Rör ner smör (och likör eller saft) och fortsätt att röra tills smeten tjocknar något. Jag gjorde inte bara Rocky Road igår, utan även vit chokladtryffel
Smält choklad och smör i vattenbad. 2msk smör. Smält sockret i en stekpanna, rör om när det smält. Tag av från plattan när sockret fått färg, blanda i nötterna
1100 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt. 1Receptet gäller för 40 bitar 1½ dl Arla® vispgrädde 100 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt 300 g mörk choklad ca 50% kakaohalt kakao, hackade nötter eller dekorativt strösselHacka chokladen. Värm grädde och smör till ca 75 °C
Lägg i smöret och rör om tills chokladen blir mjuk och slät igen. Jag passade på att baka chokladtryffel som julgodis, de bara smälter i munnen med sin mjukhet
Klicka sedan i smöret, lite i taget och rör till en jämn smet. Men jag har gjort en chokladtryffel som jag tänkte att jag bara måste spara receptet på och vad kan väl vara bättre än att lägga den här, för då vet jag var det finns
Koka upp grädde och smör i en kastrull. 50 g Arla® Svenskt Smör. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar, rör ner den i grädden och låt den smälta