Den fungerar också alldeles utmärkt i småkskor, italienska skorpor eller varför inte chokladtryffel. Jag kokar varm choklad med rosmarin och tänker att det är då själva fasen att december går så fort
Dels en mörk chokladtryffel med rosmarin. chokladtryffel,. Jag tycker att örter som rosmarin och mynta bryter sötman i choklad perfekt och därför blev det just de två örterna jag använde i recepten
2 msk färsk finhackad rosmarin. Börja med att finhacka chokladen och lägg den i en skål. Smält smöret i en kastrull, häll på grädden och låt den koka upp
Meny Västerbottenpastejer Kalvfilé med gremolata och svampfräs (serveras med jordärtskocks- och potatismos) Chokladtryffel (köpta) Vinmeny Château Canon (1998), Saint-Emilion 1er grand Cru Classé (Bordeaux) Västerbottenpastejer, 12 st 3 ägg 4 dl creme fraiche 1 dl matlagningsgrädde 2 dl riven västerbottenost 2 vitlöksklyftor, pressade 150 g burk soltorkade tomater i olja (klippta i småbitar) 1/2 tsk salt 1 msk oregano 1 krm vitpeppar 6 körsbärstomater, skurna på mitten Smörj 12 småformar med smör och sätt ugnen på 175 grader C. Kalvfilé med gremolata och svampfräs 1,5 kg kalvfilé 1 msk finhackad rosmarin (jag vräkte undan snön från vår örtträdgård, men köpes fungerar lika bra) 1 pkt serranoskinka vitpeppar och salt efter smak Salta, krydda och peppra köttet, svep in i Serranoskinka. 1 msk finhackad rosmarin