Chokladtryffel ris recept

3 sorters julgodis!

3 sorters julgodis!

Helt underbar chokladtryffel med limesmak som bara smälter i munnen, klassiska supergoda mozartkulor och chokladdoppad riskola som också blev jättegod
PEPPARKAKS MACARONS

PEPPARKAKS MACARONS

Och jag har en vit chokladtryffel i. Idag ska jag förbereda ris à la malta och koka spareribs som imorgon ska ha en god glaze på sig

Baka godaste påsktårtan

Att bjuda på hemgjord chokladtryffel brukar imponera. Jesu uppståndelse, ägg, påskkärringar, fjäderprydda ris och mängder av godis – där har vi påsken i ett äggskal
Mjölkfri choklad

Mjölkfri choklad

Vegansk choklad finns numera i alla möjliga varianter och vad sägs om kolachoklad med vanilj, banan och aktiverat bovete eller mörk chokladtryffel med raw kakao och kaffe eller salt kolachoklad på ett lager av mörk chokladtryffel eller mörk chokladtryffel med salta mandlar och lönnsirapskrisp

Krispig chokladtryffel

Puffat ris. Tillsätt önskad mängd puffat ris (ca 1 dl). Koka upp grädden. Ta bort kastrullen från plattan. Lägg i smör
Chokladtryffel

Chokladtryffel

4 dl Ris. Koka upp grädden i en kastrull. Bryt chokladen i bitar, lägg dem ikastrullen att mjukna. Rör om och ta kastrullen från värmen
Chokladtryffel med frukt

Chokladtryffel med frukt

4 dl Ris. Koka grädde och creme fraiche i en kastrull 3 min. Ta den frånvärmen. Bryt chokladen i bitar, rör ner och låt smälta
Mörk och vit chokladtryffel

Mörk och vit chokladtryffel

4 dl Ris. Bryt sönder och smält chokladen över sjudande vattenbad eller imikron. Låt chokladen svalna och blanda med crème fraiche och evkonjak eller likör
Tex Mex gratäng och turdag

Tex Mex gratäng och turdag

För att läska er lite kan jag nämna chokladtryffel och digistivbotten. Borde nog köpt mig ett helt gäng med trisslotter också, vem vet var det hade slutat

Västkustresa med restaurangtips

Efterrättens chokladtryffel var snarare en mindre chokladtårtsbit och god men inte heller den fastnade i minnet

Julbord på restaurang södra vattentornet

Det fanns såklart traditionell ris à la malta, ostkaka med grädde och sylt, knäck, chokladtryffel i olika smaker, men också bärpaj, citrontartelette, nötkolapaj, kladdkaka och flera olika sorters godis

Jul, jul, strålande godis

Sen gjorde jag chokladtryffel och smaksatte hälften med citronjuice och hälften med pepparmintsolja, fyllde formarna men lämnade en liten bit kvar så jag kunde fylla upp den med choklad