Koka upp Milda mat & visp med Milda margarin, apelsinsaft och florsocker. Alternativ doppa tryfflarna med hjälp av en gaffel i den vita chokladen, och lägg upp dem på ett bakplåtspapper, låt stelna i kylen
Spritsad chokladtryffel. Alla komponenter kan göras dagen innan för att sedan samma dag det skall ätas montera ihop alla tillredda komponenter på en tallrik och dekorera med färsk frukt
Vill ni servera frukt uppepå gör det precis innan. Chokladtryffel. Man är van och äta lussekatter och mjukt vetebröd med smak av saffran så de här var något nytt
Gjort en riktigt god chokladtryffel här i veckan. Gjorde en omgång med mörk choklad och ljuschoklad kryddad med kanel och cayenepeppar, dessa försvann så fort Linus kom hem från jobbet
En chokladkaka ska vara riktigt krämig och likna en fluffigt krämig chokladtryffel tycker jag. På vintern gör jag ibland en sallad på apelsiner, till påsk en gul sallad med mango, apelsin och passionsfrukt och serverar till
Idag blir två sorters kola och en chokladtryffel. Smaksätt med kakaon. Lägg i en kastrull och kläm över saften från frukten, koka upp och sjud på låg värme tills det liknar en tjock sockerlag ta upp bitarna och torka på bakplåtspapper, saften som är kvar är en god liten sirap
Det är en stor komplex doft med toner av knäck, torkade stenfrukter, nötter och fat. "portvinsmetoden" vilket innebär att druvsprit tillsätts när vinet har nått en alkoholhalt på fem till sex procent, detta medför att alkoholjäsningen avbryts och man får ett vin med mycket restsocker och alkoholhalt, vinet får vila på sin jästfällning i cirka ett halvår innan det mognadslagras sju år på små fat
Avnjut den med en en chokladtryffel och avståndet till sjunde himlen är nära. Chokladtryffel. Doften var kraftfull med toner av torkad frukt, mörk choklad, laktrits, nyrostat kaffe och en lätt rökighet
Sällskapsdryck köper jag, själv serverar jag den till rumstempererad hårdost eller chokladtryffel. Doften är komplex med toner av mörkt bröd, choklad, honung och torkad frukt
Chokladtryffel. Dags för Afternoon Tea med ett otroligt härligt uppdukat bord med alla godsaker man skulle kunna tänka sig – surdegsmackor med räkröra, charkuterier, ostar, munkar, Nutelladonuts, Chokladmuffins, frukt, Citrontartes, Macaroons, Vaniljpannacotta och så mycket mer
Servera medfärskfrukt till dessert, eller bara som godbit till kaffet. Häll chokladen varvat med mandelni en form, ca 10 gånger 15 cm, t ex aluminiumform
Servera med bär, frukt eller godis. Känner ni att ni har tagit på er lite för mycket så stryk något, delegera något, köp det färdigt eller gör det till en gemensam aktivitet med gästerna
Och förr åt jag alltid mjölkchoklad medfrukt och mandel. och dessutom har jag mitt i stressen, lyckats med megafelet att limma fast paljetter på avigsidan av min löstagbara krage på min scenklänning