Chokladtoscakaka recept

Chokladtoscakaka

Chokladtoscakaka

Hösttröttheten har greppat tag i mig men jag försöker verkligen kämpa emot den med näbbar och klor. Att sommartiden tog slut och man behövde ställa om klockan gjorde inte saken precis bättre
Chokladtoscakaka

Chokladtoscakaka

Den här kakan är ganska mäktig, så den räcker till många. Man kan ta en vidare form så blir kakan inte lika hög, om man så önskar

Sol!

Jag började dagen med att baka en chokladtoscakaka som vi skulle ha med på vår utflykt. Chokladtoscakaka200g smör osaltat (annars uteslut saltet)4 ägg5dl socker2tsk vaniljsocker2krm salt1dl kakao3dl vetemjöl Sätt ugnen på 200 grader

Chokladtoscakaka

175 grader i ugnen. Smörj och mjöla en rund bakform, ca 23 cm diameter, gärna med löstagbar botten. Bryt chokladen i bitar och smält på svag värme tillsammans med smöret, ta av från värmen

Kladdig chokladtoscakaka

Grovhacka chokladen. Smält smöret och ta det från värmen. Häll i chokladen och rör tills den har smält. Rör ägg och socker i en bunke (vispa ej med elvisp)

Hallontosca

Chokladtoscakaka. Här kommer en riktig godbit. Tänk dig lite av en mjuk sockerkaka, några söta goda hallon och en seg knaprig tosca på detta

Chokladtoscarutor

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör och mjölk