Spritsa därefter på valfri mängd grädde och toppa med ett hallon. Blanda försiktigt ned kakaon och de hackade hasselnötterna med hjälp av en slickepott
1Hallonmousse250 g hallon, färska eller tinade och avrunna [4-5 dl] 15 g vaniljsocker [1 msk] 250 g mascarpone 100 g vispgrädde (1 dl). 1Topping100 g mörk choklad, att toppa marängen med 200 g hallon, färska eller tinade och avrunna 20 g florsocker [2 msk]
-) Jag har tidigare gjort en chokladpavlova då jag tillsatte kakao i marängen, den här gången blev det istället så att jag smälte mörk choklad och ringlade över marängerna innan dom gick in i ugnen (recept från Ica buffé)
nda hallon och bj. Se till att använda en absolut ren bunke och att ingen äggula kommer med. Smält chokladen i vattenbad (placera en kastrull i en större kastrull med kokande vatten)