150 g ljus blockchoklad i stora bitar. Sätt ugnen på 175°C. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa ihop matfett, mjölk, ägg och rör ner blandningen i skålen
Blanda philadelfiaosten med 2 msk strösocker - rör till blandningen är ljus och luftig. Blanda ihop vetemjölet, strösocker, kakao, bakpulver och salt i en stor skål
Om jag fick leva på chokladmuffins en vecka skulle jag vara överlycklig. Jag är övertygad om att det finns tillräckligt med recept för att inte bli uttråkad, nej de olika varianterna av chokladmuffins skulle säkert räcka en hel månad
Det är ju så kul att baka, framförallt gott, och det tycker barnen med så idag gjorde vi dessa chokladmuffins/cupcakes med hemgjord kolasås, italiensk marängsmörkräm toppade med centerbitar
Jag använde mig av ljus choklad i muffinssmeten och mörk choklad i frostingen men det kan du styra över som du vill beroende på vad du själv tycker bäst om
I går hade vi födelsedagskalas här hemma och då bjöd jag bland annat på dessa saftiga chokladmuffins med polly i, en toppenkombination som både stora och små tyckte om