Sätt ugnen på 125 grader. Häll äggvitor och socker i en skål. Sätt den över en kastrull med sjudande vatten och vispa 5-10 minuter till en blank och fast smet
Jag brukar alltid bli missnöjd när jag gör maränger. Ofta blir det bubblor på ytan och de brukar bli bruna i färgen, men den här gången blev det alldeles toppenbra
Vispa äggvitorna hårt och tillsätt florsockret under fortsatt vispning. Vänd ner chokladen. Fördela massan i 10-12 små folieformar, fyll nästan ända upp
en av våra favoriter är franska chokladmaränger gjorda på minst 70% mörk choklad. När vi har födelsedagskalas i vår familj, vill vi gärna frossa i kakor
Det här är den enklaste varianten av. chokladmaränger. Egentligen gillar jag den varmvispade sega varianten mer (schweizisk), men detta går lite fortare att vispa till
Sätt ugnen på 250 grader. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa i socker och bakpulver. Rör i chokladen. Bred ut marängen till en ca 20 cm stor rundel på ett bakplåtspapper på en plåt
1. Börja med att lägga chokladen i en skål och ställ denna på ett vattenbad på låg värme. 2. Under tiden som chokladen sakta smälter så häller du äggvitor och socker i en värmetålig skål