Chokladmaränger maräng recept

ChokladMaräng Glasstårta

ChokladMaräng Glasstårta

Det blev en choklad maräng glasstårta med kanderade pecannötter, låter det gott. Lägg ner en av marängbottnarna i en springform och häll på glassfyllningen
Schweiziska chokladmaränger

Schweiziska chokladmaränger

Ta marängen från värmen och vispa tills den är sval och tjock med en elvisp. Ringla chokladsås över marängsmeten
Chokladmaränger

Chokladmaränger

Jag brukar alltid bli missnöjd när jag gör maränger. Ta bort skålen från vattenbadet när marängsmeten har nått rätt temperatur och fortsätt vispa med maskin, till marängen har kallnat och blivit vit och fluffig
Katalanska Maränger

Katalanska Maränger

För chokladmaränger - smält chokladen i ett vattenbad och vänd ner den försiktigt så att marängen blir randig
Chokladmaränger med daimgrädde

Chokladmaränger med daimgrädde

Marängerna ska fortfarande vara lite sega invändigt och bara ha lite färg. Skär försiktigt av ett lock på marängen och fyll med daimgrädden strax innan de ska serveras
Katalanska maränger

Katalanska maränger

För chokladmaränger – smält chokladen i ett vattenbad och vänd ner den försiktigt så att marängen blir randig
Franska chokladmaränger

Franska chokladmaränger

en av våra favoriter är franska chokladmaränger gjorda på minst 70% mörk choklad. Klicka ut 10 maränger på en bakplåtsklädd plåt och grädda i 150 grader i ugnen i 50-60 min
Chokladmaränger

Chokladmaränger

En av våra favoriter är stora chokladmaränger gjorda på minst 70% mörk choklad. Klicka ut 10 maränger på en bakplåtsklädd plåt och grädda i 150 grader i ugnen i 50-60 min
Chokladmaränger

Chokladmaränger

Vänd i chokladen lite i taget så att marängen blir snyggt marmorerad. Klicka ut små maränger på en plåt med bakplåtspapper

Stora chokladmaränger

Så istället gjorde jag dessa supergoda och sega chokladmarängerna som jag tänkte ha till en marängsviss ikväll
Chokladmaränger

Chokladmaränger

Klicka upp maränger på en plåt med bakplåtspapper. maräng, rör du om blir marängerna bruna i stället för melerade
Dubbla chokladmaränger

Dubbla chokladmaränger

Ha i sockret och vispa till en blank marängsmet. Grädda marängerna i ugnen ca en timme tills marängerna känns torra och lätta
Chokladmaräng med kolasås

Chokladmaräng med kolasås

Sätt in marängen längst ner i ugnen och stäng av värmen. Garnera marängen med glass, frukt och sås. Bred ut marängen till en ca 20 cm stor rundel på ett bakplåtspapper på en plåt. Öppna inte luckan och låt marängen stå 2-3 timmar, gärna längre

Franska Chokladmaränger

Ta skålen från värmen och vispa marängen sval och tjock. Marängen är färdigvispad när du kan vända skålen upp och ned utan att marängen åker ner
Chokladmaränger med pistage

Chokladmaränger med pistage

Klicka ut 100 små maränger på plåtar med bakplåtspapper. Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar minst 1 tim i ugnen

Sega chokladmaränger!

Sätt ugnen på 130 graderBlanda äggvita och socker i en rostfri bunkeSänk ned bunken i vattenbad och värm marängen till 60 grader under omrörning, jag använde en vanlig stektermometer. Ta bort bunken och fortsätt vispa tills marängen svalnat, stanna inte då finns risk att marängen sjunker ihopSmält chokladen och vänd försiktigt ner den i marängenklicka ut marängen på plåten med bakplåtspapper, grädda dem i ca 50 minuter 3 ägg
ChokladMaränger

ChokladMaränger

Jag vet att jag sagt förr att maränger inte är någon favorit, jag måste däremot erkänna att några chokladmaränger även slunkit ner i min mage