Det blev en choklad maräng glasstårta med kanderade pecannötter, låter det gott. Lägg ner en av marängbottnarna i en springform och häll på glassfyllningen
Jag brukar alltid bli missnöjd när jag gör maränger. Ta bort skålen från vattenbadet när marängsmeten har nått rätt temperatur och fortsätt vispa med maskin, till marängen har kallnat och blivit vit och fluffig
Marängerna ska fortfarande vara lite sega invändigt och bara ha lite färg. Skär försiktigt av ett lock på marängen och fyll med daimgrädden strax innan de ska serveras
en av våra favoriter är franska chokladmaränger gjorda på minst 70% mörk choklad. Klicka ut 10 maränger på en bakplåtsklädd plåt och grädda i 150 grader i ugnen i 50-60 min
En av våra favoriter är stora chokladmaränger gjorda på minst 70% mörk choklad. Klicka ut 10 maränger på en bakplåtsklädd plåt och grädda i 150 grader i ugnen i 50-60 min
Sätt in marängen längst ner i ugnen och stäng av värmen. Garnera marängen med glass, frukt och sås. Bred ut marängen till en ca 20 cm stor rundel på ett bakplåtspapper på en plåt. Öppna inte luckan och låt marängen stå 2-3 timmar, gärna längre
Sätt ugnen på 130 graderBlanda äggvita och socker i en rostfri bunkeSänk ned bunken i vattenbad och värm marängen till 60 grader under omrörning, jag använde en vanlig stektermometer. Ta bort bunken och fortsätt vispa tills marängen svalnat, stanna inte då finns risk att marängen sjunker ihopSmält chokladen och vänd försiktigt ner den i marängenklicka ut marängen på plåten med bakplåtspapper, grädda dem i ca 50 minuter 3 ägg