Chokladsås0. Rör ihop ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull och koka tills såsen börjar tjockna, cirka 8 minuter, rör då och då. Ringla över chokladsås och strö över lite nötter, redo att servera =0) Marängbottnar
Tillsätt chokladsås och blanda lite slarvigt. 3 msk chokladsås. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt ättiksprit och sockret lite i taget under vispning
Till efterrätt blev det en marängsviss med chokladmaräng och vahlrona chokladsås. Den var lite för stor, och smakade lite för mycket äggvita för min del (jag är inte så förtjust i ägg överhuvudtaget) men chokladsåsen var alldeles underbar
) Jag hade bara chokladsås hemma som ni ser men ni fattar grejen. färga smeten med karamellfärg för ex rosa maränger eller vänd försiktigt ner några (2-3) matskedar chokladsås för chokladmaränger
Gör en marängsviss med hemgjord chokladsås, kanske ingefärspäron och favoritglassen. Eftersom jag ogillar att slänga mat så sparade jag vitorna för att göra chokladmaränger i onsdags
Jag gillar inte att slänga ingredienser så jag gjorde chokladmaränger av äggvitorna. Hällde sen i ca 0,5 dl chokladsås (oboy glassås) och lite hackade pistagenötter
Ringla chokladsås över marängsmeten. 30 fick jag ett sug efter chokladmaränger. Chokladmarängerca 6st stora eller 12st små3 äggvitor2 dl strösocker2 msk färdig chokladsåsGör så här1