Förbered mandlarna om man saknar mandelmjöl. Börja med att skålla mandeln. Koka upp 4-5 dl vatten i en liten kastrull och häll i 200 gram mandel och koka i 2-3 min
Sikta mandelmjöl, florsocker och kakao i en skål och blanda. Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt sockret under långsam vispning och fortsätt vispa tills äggvitan blivit till ett fast skum
Macarons och jag har inte alltid varit vänner och jag har testar många olika recept för att sedan hitta detta recept som enligt mig är så ultimat det bara kan bli
Igår var min sista dag på jobbet. Efter mer än nio år på samma ställe, tackade jag för mig och traskade därifrån med en stor fin blomma och en massa vemod i hjärtat
Det blev smaker så som chokladmacarons med choklad- och romganache. Idag firade jag in våren ordentligt genom att laga den här rätten innehållande massor av primörer
Jag kom på att jag försökt mig på att göra chokladmacarons en gång tidigare för många år sen, till en väninna som gillade såna, men det var det värsta jag varit med om och jag svor att jag aldrig mer skulle göra dessa hemska kakor
Chokladmacarons. Detta lilla bakverk har verkligen varit på modet de senaste 5-6 åren. Första gången jag vågar mig på att baka dem och jag blev inte helt nöjd
På den stora festen nästa år så skulle jag gärna vilja bjuda på ett hav av makkisar i alla möjliga smakkombinationer - tänk er chokladmacarons med fluffig vit citronfyllning eller hallonmacarons med hallonfyllning, lakritsmacaroner där fyllningen är en nästan svart mörkchokladganasch med lakritspulver, bittermandelmacarons med xantésmörkräm