I år hann jag iaf baka 6 sorters julgodis varav 2 var helt nya för mig, bland annat dessa här supergoda Chokladkulorna som är fyllda med pepparkakor, marsipan och glögg, och då gillar jag inte ens glögg men dessa var supergoda
minismarties, chokladkulor etc ovanpå fudgen innan den stelnat. Strössla över chokladkulorna. En absolut favorit bland hemgjort godis är fudge, denna blir precis som jag
Lakrtis- och chokladkulor, den goda Creminonougaten skuren i bitar och chokladägg med nötter. Påsken väntar runt hörnet och så även en hel del födelsedagar bland mina nära och kära
Lägg på jordgubbar och chokladkulor. Botten225 g digestivekex75 g smält smörFyllning600 g Philadelphia ost1,5 dl socker1 tsk vaniljsocker3 äggGarnering2 dl creme fraiche2 msk florsockerJordgubbar Chokladkulor LindtFinfördela kexen i en matberedare och tillsätt smöret och kör till en slät blandning
Glasyr2 dl florsocker2 msk glöggBlanda florsocker och glögg till en jämn glasyr och bred ut över den avsvalnade kakan, dekorera med chokladkulor eller något annat fint, gott och juligt
Dekorera med chokladkulor och hackade hasselnötter. Om jag skulle göra den igen skulle jag blanda ned 1 dl nutella även i ostsmeten samtidigt som jag rör ned de hackade chokladkulorna men det är naturligtvis en smaksak. Hacka 6 av chokladkulorna och blanda ned i smeten, spara resterande till garnering