Smörj och bröa en springform, 24 centimeter i diameter. Skålla och skala mandeln. Lägg mandeln på en plåt och rosta den gyllengul i ugn, 200 grader, cirka 6 minuter
Chokladglaserade browniebitar125 g smör100 g mörk choklad3 dl ljust muscovadosocker1 tsk vaniljsocker2 ägg1 dl vetemjöl2 msk kakao50 g grovt hackade valnötterGlasyr50 g smör50 g mörk choklad2 msk mjölk2 msk florsocker1,5 dl kakao50 g grovt hackade valnötterSmält smöret på svag värme och bryt sedan ner chokladen i små bitar och rör så den smälter
55 g rumsvarmt smör115 g farinsocker2 stora ägg115 g vetemjöl½ tsk bikarbonat25 g kakao1 ¼ dl creme fraiche125 g mörk choklad2 msk strösocker1½ dl creme fraiche1
Chokladomanens chokladglaserade muffins55 g rumsvarmt smör115 g farinsocker2 stora ägg115 g vetemjöl½ tsk bikarbonat25 g kakao1 ¼ dl creme fraiche125 g mörk choklad2 msk strösocker1½ dl creme fraiche1
På våningen högst upp Bounty och chokladglaserade marspipankulor. Chokladglaserade marsipankulor. Så här strax före jul ville vi passa på att bjuda några goda vänner på middag