Dekorera ev med chokladfigurer och hallon. Bryt chokladen i bitar och lägg den i en vid glasskål. Smält chokladen över en kastrull med kokande vatten eller ca 3 minuter i mikron på full effekt
som du vill, men gärna färsk passionsfrukt, frysta tinade hjortron, chokladfigurer. Den här tårtan är en vidareutveckling av den hjortronpannacotta jag bjöd på häromsistens
Min 25-års dags tårta ca 10-12 bitar (mäktig tårta) Kladdkaksbotten 150 g smör 3 ägg 3 dl socker 2 ¼ dl vetemjöl 3 krm salt 1 ½ msk ljus sirap 1 ½ dl kakao 1 ½ tsk vaniljsocker Tropisk mousse ca 200 g tropisk fruktpuré eller nectarkoncentrat (spara ca ½ dl till gelén) 1 dl socker (minska mängden om purén är sötad) 3 äggvitor (1 dl) 2 dl vispgrädde 4 gelatinblad Gelé ½ dl puré/nektar ½ dl socker (om purén/nektaren är osötad) vatten 2 gelatinblad Dekor Mandarinklyftor Persikoklyftor Ananasringar Chokladfigurer Instruktioner Botten Sätt ugnen på 175°C Smält smöret, vispa ägg och socker
God fortsättning på det nya året. För dig som undrar så ska jag nu göra ett nytt försök att lägga ut lite recept igen och jag håller tummarna för att det inte ska krångla allt för mycket
Dekorera med passionsfrukt, färdigköpt marsipankonfekt och chokladfigurer. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitorna med elvisp till hårt skum över vattenbad