Börja med att hacka chokladen och smälta den i ett vattenbad. Tänk på att vit choklad lätt koagulerar så när chokladen nästan har smält, tar bort den från värmen och rör om tills den smält helt
Jo, man kan nog säga att den här efterrätten är en ganska nyttig chokladcrème. Jag ville just göra en nyttigare efterrätt och tänkte att om jag tar mörk choklad och blandar med kokosgrädde, inget socker, så borde det funka
Servera citrussalladen på chokladcremen. Blanda grädde, mjölk och äggulor i en kastrull. Värm under ständig omrörning tills cremen börjar tjockna, ca 10 min (ca 85°)
Vit Chokladcreme med passionsfrukt12 november, 2014 av Matilda Lämna en kommentar. Vit Chokladcreme med passionsfrukt12 november, 2014 av Matilda Lämna en kommentar
Jag bjöd på en chokladcréme i går kväll, eller kanske snarare en chokladpudding för vuxna. Den hade egentligen inte några som helst likheter med min barndoms chokladpudding annat än att den serverades med en klick lättvispad grädde
Vi som bloggar om mat är lite tokiga tror jag. Åtminstone är jag det. Det blir som en besatthet att prova nya saker och att ständigt testa smaksättningar och upplägg
En av efterrätterna vi åt på förnyår var den här löjligt lena chokladcrèmen som Tove bjöd på. Om jag ska vara helt ärlig är inte tunga chokladefterrätter min grej men alltså, den här lilla rätten var episk
För några veckor sedan åt jag en väldigt god dessert på Långbro Värdshus, chokladcreme med granola, sorbet på grönt äpple och äppelmarmeladgodis, galet gott
Vanligtvis när vi har vänner över på middag lägger vi inte speciellt mycket krut på efterrätten. Enligt min mening är ju typ glass det bästa man kan äta efter maten och även om vi är inne i ett bra flow just nu när det gäller glasstillverkningen är det ju roligt att variera sig lite
För 4 personer. Smällt 100 g vit choklad i vattenbad. Vispa 3 äggulor med 1 msk socker. Blanda ner chokladen i äggulorna tillsammans med finrivet skal av 1 lime