En härlig gryta blev mitt val på huvudrätt till Kalasgott´s matutmaning med temat choklad. Grytor av alla de slag passar utmärkt nu när hösten är på ingång
Chilistark morotssoppa 4 port (som huvudrätt) 1 kg ekologiska morötter, i skivor 1 liten lök, hackad 2 msk neutral matolja 1 bit färsk ingefära, ca 1 msk riven 2 stjälkar citrongräs 4 torkade limeblad 1 l grönsaksbuljong 1 burk ekologisk kokosmjölk 1 msk rödcurry pasta 1 tsk sambal oelek saft och ev riven skal från 1/2 lime ev
Det är något med det varma, krämiga, ostgratinerade, mexkryddade, chilistarka. Jag älskar enchilada så mycket att jag till och med njuter av den absolut sorgliga fuskvariant man får på ställen som Taco Bar
Eftersom soppan blev rätt chilistark, lagom för mig men kanske inte för andra som inte brukar ha piri piri i maten, kan det hända att jag brände smaklökarna på ett par av gästerna
För att locka kunderna till just sitt hak, slåss falafelmakarna om att erbjuda de godaste falafelbollarna, de fantasifullaste såserna (chilistark, mild yoghurt, sesam, vitlök, hummus, mango…), de krispigaste grönsakerna och det lägsta priset
Det kan vara svårt det här med vin till chilistark mat. Det är inte lätt att som jag, en grå helyllesvensson, ständigt sukta efter lite exotisk maträtter och smaker
Riktigt knapriga och ganska chilistarka chips som vi säkert kommer att göra igen. Egentligen skulle jag ha bjudit er på det här inlägget redan igår kväll, men tiden rann ifrån mig så det får bli nu istället