Hacka vitlöken och skär moroten och pepparfrukten i tändsticksstavar, fräs i lite smör några minuter, häll på vatten, vin och buljongtärning, låt koka 5 minuter
Tillsätt salvia och ev lite chilipeppar. Strö mjöl på filén och vänd runt den i smöret. KALKONFILÉ MED STJÄLKSELLERI 400 g kalkonfilé2-3 selleristjälkar1 schalottenlök eller liten gul lök1/4 litet äpple i klyftorsmör till stekning1 msk vetemjölvatten till skyvispgrädde efter smak, åtminstone 1/2 dl1 liten bit chilipeppar, kan uteslutastorkad salvia 1/2-1 msksaltvitpeppar Peppra och salta filén och stek den hel i smör. 1 liten bit chilipeppar, kan uteslutastorkad salvia 1/2-1 msksaltvitpeppar Peppra och salta filén och stek den hel i smör
Skölj, kärna ur och finhacka chilipeppar samt skölj och finhacka purjolök och persilja. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och bryn filéerna på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta
Rikligt med Smör till stekning. Värm upp en stekpanna och klicka i rikligt med smör. ½-1 tsk Chilipeppar/Chiliflakes/Chiliblandning. ½-1 tsk Chilipeppar/Chiliflakes/Chiliblandning
Vispa ihop ägg, mjölk, salt, peppar och chilipeppar. ½ krm chilipeppar. 125 g laktosfritt smör. Blanda samman degen i en matberedare eller för hand tills det precis blir en deg
Blanda turkisk yoghurt med curry, chilipeppar, ingefära och riven ost. Fräs nästan all purjolök och skivade champinjoner i smör och lägg ovanpå kycklingen