cayennepeppar eller chilipeppar, smaka dig fram till rätt styrka. Skala löken och skiva den tunt. Smaka dig fram till rätt styrka med cayenne eller chilipeppar
Skala och finhacka eller riv vitlöken. Blanda sötpotatis med vitlök och olja i en ugnsfast form. Skala och grovhacka en liten rödlök och skölj och finhacka chilin
Skala och skär morötterna i halvmånar, skär zucchinin åckså i halvmånar eller kvartar beroende på storleken, hacka löken, vitlöken och chilin om du använder den
Chilipeppar efter smak. Färska grönsaker av valfritt slag – morötter/lök/broccoli/blomkål/paprika etc. Krydda med chilipeppar och tillsätt sesamfrön efter smak
Garnera med koriander och röd hackad chilipeppar. Koka linserna på svag värme under lock med löken, tomaterna, ingefären, kryddorna och salt tills de är mjuka och vattnet kokat in
Chilipeppar. Fräs löken och köttfärsen, häll i kryddorna, tomatpurén, paprikan och vitlöken och låt det stå puttra på spisen tills paprikabitarna har blivit mjuka
Tillsätt salvia och ev lite chilipeppar. Sätt till löken i stora bitar och äpplet på slutet. KALKONFILÉ MED STJÄLKSELLERI 400 g kalkonfilé2-3 selleristjälkar1 schalottenlök eller liten gul lök1/4 litet äpple i klyftorsmör till stekning1 msk vetemjölvatten till skyvispgrädde efter smak, åtminstone 1/2 dl1 liten bit chilipeppar, kan uteslutastorkad salvia 1/2-1 msksaltvitpeppar Peppra och salta filén och stek den hel i smör. 1 schalottenlök eller liten gul lök. 1 liten bit chilipeppar, kan uteslutastorkad salvia 1/2-1 msksaltvitpeppar Peppra och salta filén och stek den hel i smör
Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, chili och paprika tillsammans med nötfärsen tills färsen är helt genomstekt