Om du gillar stark mat så kan du hälla en tesked eller två med chiliolja över innan du serverar. Skala gurkan och skär den i strimlor av samma tjocklek som kycklingköttet
Jag valde gurka, den blev härligt syrlig. a 250 g fryst filodeg2 dl kokta glasnudlar (30 g okokta)250 g fläsk-/kycklingfärs2 strimlade salladslökar2 msk färsk och riven ingefära2 finhackade vitlöksklyftor1 finhackad schalottenlök1 liten nålfint, strimlad morot2 msk soja0,5 tsk socker2 tsk Maizena, löst i lite kallt vatten + lite som "lim" vi vårrullerullandet1 msk chiliolja eller 0,5 tsk chilipulverC. 1 finhackad vitlöksklyfta0,25 hackad chilipeppar/0,5 tsk chiliflakeser2 msk risvinäger/äppelcidervinäger2 msk fisksås2 msk pressad lime2 tsk sockerlite morot i väldigt tunna strimlor eller en bit gurka i små, små kuber5-6 färska myntablad som finhackats, gärna grönmyntaBlanda alla ingredienser till såsen, välj antingen morot eller gurka i såsen. 1 msk chiliolja
Om du gillar stark mat så kan du hälla en tesked eller två med chiliolja över innan du serverar. Skala gurkan och skär den i strimlor av samma tjocklek som kycklingköttet
Dressing2 msk strösocker salt 2 msk soja (ljus) 2 msk vinäger (chingkiangvinäger) 6 msk tahinipasta 2 msk sesamolja 4 msk chiliolja (med sediment) 1 tsk sichuanpeppar, rostad. Tillbehör och servering400 g nudlar, kokta och kalla gurka, i strimlor 600 g kycklingbröst, kallt, kokt och rivet i strimlor sesamolja, rostad
chiliolja. Picklad gurka. Vänd ner majonäs, chiliolja och dijonsenap. Detta har varit en bra vecka då jag varit med i lokaltidningen (inledande texten på sid 7) om bloggen, varit hos HusmorLisa på en underbar middag samt passerat 400 följare på Instagram
Chiliolja är det med också vilket jag i detta fallet tycker är en nödvändig ingrediens. Idag gjorde jag en sallad på kyckling och gurka med sesamsås och sesamfrön
Skär gurkan i små bitar. Varva sallad, mango och gurka på tallrikar. 2 msk chiliolja. 10 cm gurka. Denna sallad har fått smak av klassiska mexikanska ingredienser