chiliolja. Woka grönsakerna, tillsätt vitlök och ingefära. Servera med jasminris och chiliolja. Vi har en asiatisk butik här i schtaan som heter Jacks som importerar utländska varor
Börja med att göra chilioljan som ingår i vinegretten. En sval kyckling"sallad" china-style som inte som en vanlig sallad innehåller en massa grönsaker, utan enkelt serveras med risnudlar som drar åt sej alla goda smaker från vinegretten den serveras i, än en gång galet gott
Jag blanda chiliolja, sweet chilisås och färsk koriander till en marinad. Nu hade jag köpt hem ett stort knippe koriander och ville använda det och då hamnade laxen i foliepaket med koriander, chili, ingefära, lime och lite grönsaker
Använder du inte chiliolja så tillsätter du den finhackade chilin efter en stund. Och när det gäller båda dessa grönsaker så gillar jag dem extra mycket ihop med dels heta kryddor och gärna en fräsch tvist från någon citrusfrukt eftersom de båda är ganska söta i smaken
Det kom in med räkor i chiliolja och de var så perfekt tillagade i såsen. Pankofriterad kyckling med ännu en superdipp, Pimientos de Padróns, och grymma grönsaker
Jag började med att lägga bläckfisken som jag skar i lite mindre bitar i lite Chiliolja från Azada. Tänk gärna lite extra på grönsakerna - köper du fina och goda skaldjur så tycker jag det är synd att fuska med dessa utan köp fina, gärna ekologiska grönsaker
Stek räkorna snabbt i lite chiliolja och pressa över limesaft. 500 g räkor utan skal (eller 1 kg oskalade)chiliolja (eller rapsolja och tex sambal oelek)limejuice100 g palsternacka, tunt strimlat (tändsticktjocka bitar)100 g morot, tunt strimlat (tändsticktjocka bitar)100 g rotselleri, tunt strimlat (tändsticktjocka bitar)2 salladslökar, tunt strimlat (tändsticktjocka bitar)1 mango, tunt strimlat (tändsticktjocka bitar)1 papaya, tunt strimlat (tändsticktjocka bitar)½-1 röd chili, finhackad (går att utesluta)½ kruka mynta, finhackad½ kruka koriander, finhackadDressing. ½ dl rostade sesamfrön½ dl rapsolja 1 ½ msk sesamolja3 msk japansk soya2 msk riven ingefära1 msk vitvinsvinäger1 lime, saften1 vitlöksklyfta, rivenLättast att få grönsakerna fint strimlade är att hyvla dem tunt med en mandolin eller osthyvel och sedan strimla tycker jag
Några droppar stark chiliolja (kan bytas ut mot 1 liten chilifrukt). När allt börjat ta färg, häll över buljong och chiliolja och låt koka i ca 15 minuter, poängen är i alla fall att grönsakerna ska bli mjuka. Några droppar stark chiliolja (kan bytas ut mot 1 liten chilifrukt)
Stek sen zucchinin i olja och den pressade vitlöken, jag tog chiliolja för lite mer sting. Nu är det dags att steka grönsakerna men sätt på pastavattnet först