Förra veckan laddade jag min ”potta” med en massa gott som skulle puttra under natten. Jag serverade detta som en gryta/soppa så vi hade inget till men man kan göra blomkålsris till
Det är gott att äta chilin medris, speciellt som den är så kraftig i smaken. För vegetarisk variant, byt ut köttet till quorn- eller sojafärs och buljongen då förstås till grönsaksbuljong
Jag tycks ha lite oflyt med tiden just nu. ris. När köttet är mört och faller isär, smaka av med nymalen svartpeppar och eventuellt salt till sist pressa ner saften av lime
Servera grytan som du vill tillsammans medris eller bara som den är. I en vegansk variant på chiligryta får man till ordentligt med umami genom en kombination av tillagningsteknik, kryddning, grönsaker med naturlig sötma, bra fett och ordentlig med sälta och fräsch syra… Bland kryddorna har jag använt lite kakao (vanligt i mexikansk matlagning) och rökt paprika för extra djup
I min jakt på vegetariska rätter så har jag den här månaden valt att ha vegetariskt som tema på Månadens middagstips, och ett tips som kommit in från Livsnjutarnas gourmetkök kände jag att jag ville testa omedelbums