Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet runt om. Slå på öl, kaffe, vatten och krydda. Servera med cheddarost, färsk koriander, gräddfil, inlagda jalapeños och tortillabröd
Det rökta sidfläsket med sin helt magiska arom, också det från Frölunda lilla Saluhall skars ned i centimeterstora kuber och stektes på medeltemperatur till de hade släppt mycket av fettet, börjat bli krispiga och läckert gyllenbruna
Servera din chiligrytamed en klick gräddfil, och en sallad på hackad tomat, gurka och salladslök. någon färsk krydda att garnera medBörjamed att skära köttet i tärningar och bryn det i omgångar i en stekpanna i lite olivolja
Krydda med lite salt och peppar. Häll ner tomater, ancho chili, kanel, lagerblad, råsocker, chiliflakes, oregano, timjan, paprikapulver, kakao, öl, kaffe och vatten
Skala och hacka löken och lägg ner i grytan tillsammans med krossade tomater, pressad vitlök, öl, hackad chilipeppar, oregano, fond, koriander, salt, peppar och liquid smoke
Låt det sedan puttra på med grönsaker och alla kryddor,vinvatten och öl. 2 kg fransyska kött2 burkar mörk öl1 msk kanel 3 vitlöksklyftor1 chilikrydda 2 msk oxfond2 gula lökar 5 morötter 2 röda paprikor 1 tsk spiskumminSalt och peppar En bit riven ingefära1 liter vatten 2 msk tomatpuré 1 dl rött mustigt vinStek köttet på hög värme först. 2 burkar mörk öl
fyll på med mer öl/julmust/buljong/fond vartefter vätskan kokar bort. Allt var handlat och fanns hemma, så jag körde igång med att tärna köttet, bryna det, hacka chili och
Servera med dina favorittillbehör. rör runt och häll sedan på öl och tomatkross. 15 dl öl t. 1Mixa anchochilin och lite av vattnet med en stavmixer, häll sedan ner i grytan. Låt bacon koka med dom sista 15 min. 1När köttet är mört och fallit isär, smaka av med nymalen svartpeppar och eventuellt salt till sist pressa ner saften av 2 st lime
Krydda med. Smaka av med salt och peppar. För 24 portioner så använder jag 2,6 kg grytbitar ytterlår som jag bryner i omgångar med lite smör och rapsolja. Sedan skär jag gul lök i klyftor och lägger i grytan (4-5 stycken) och hackar 2 vitlök solo som också får hänga med ner. 5 dl mörkt öl. Sedan vänder jag ner 3 tetrapack medavsköljda vita bönor och låter det puttra i ytterligare 15 min. Vill du ha tjockare sky så puddra lite vetemjöl över grytan och låt det puttra i 10 min. 5 lagerblad 5 dl mörkt öl
Det speciella med denna är användandet av öl, liquid smoke, kanel och mörk choklad. En del innehåller olika grönsaker, rotfrukter och/eller bönor, andra som denna koncentrerar sig med på att lyfta fram köttet och smakerna och grönsaker/rotfrukter/bönor får agera tillbehör om man önskar det