Med rödbruna armar och hals samt en kristallvit torso spritter jag ur sängen då det just slog mig att det är en chiligryta som skall göras till middag idag så här mitt i sommaren
Fortfarande taggad efter att ha hittat chipotle (rökt och torkad jalapeño) och anjos i lokala affären så bestämde jag mig för att testa göra en chiligryta american-style men med lite svenska influenser i form av lök och morötter då det finns få saker som lyfter nötkött lika bra
Nästa gång du gör en chiligryta, utrusta dig då med en liten bit mörk choklad. Det gäller för den här vegogrytan, men naturligtvis även för alla andra chiligrytor med högrev eller köttfärs
Äkta Chiligryta. Har varit sugen på att göra en riktig chili med helt kött ett tag (typ sedan vi var i Lindvallen och jag åt den goooodaste på Gusav bar och grill) och hittade ett recept på tasteline på en "äkta chili"
Testa och häpna över hur bra chiligryta blir utan kött. Inte så många kötträtter som jag brukar få direkta cravings efter, dock är Chili con Carne en sådan
Här är ett recept på vegansk chili som vi testade och japp, det var gott. Kör lök och vitlök och chili i matberedaren (städa ur hjälpligt, det gör inte om det är lite svamp kvar) på pulsfunktionen tills de är finhackade
Servera till chiligrytan tillsammans med tortillabröd och guacamole. Hacka hela chilin med kärnor. Lägg ner lök, vitlök och chili i grytan tillsammans med tomatpuré, oregano, paprikapulver och spiskummin