Chiligravad lax recept

Chiligravad lax

Chiligravad lax

Frys laxen i minst två dygn innan du tinar och gravar den. Skölj laxen i kallt vatten och torka av den
Lime- och chiligravad lax

Lime- och chiligravad lax

Ta bort alla ben på laxen, men låt skinnet sitta kvar. Grava laxen två dygn i kylskåp. Häll av all vätska från laxen och skär upp den i tunna skivor
Citron- och chiligravad lax

Citron- och chiligravad lax

Ingredienser 1 kg lax av mittben med skinn ½ dl salt 1 dl strösocker 1 msk grovt krossad vitpeppar 1 citron 1 lime 1 röd chilifrukt ½ dl finhackad dill
Lime- och chiligravad lax

Lime- och chiligravad lax

Ta bort alla ben på laxen, men låt skinnet sitta kvar. Grava laxen två dygn i kylskåp. 1 kg lax. 11 kg lax benfri av mittbiten 0. 1Häll av all vätska från laxen och skär upp den i tunna skivor
Lättrökt chiligravad lax

Lättrökt chiligravad lax

Gnid in laxens ovan- och undersida. Lägg laxsidan på ett folieark med skinnet nedåt på grillen. Lyft över laxsidan på en skärbräda
Chiligravad lax, Hallonsill, Saffranssill, Lingonsill och Italiensk sill och jättepappershjärtan

Chiligravad lax, Hallonsill, Saffranssill, Lingonsill och Italiensk sill och jättepappershjärtan

Den gravade laxen behöver två dagar på sig för att bli klar. Chiligravadlax1,8 kg laxfilé med skinn som har varit fryst i 3 dagar minimum1 röd chili, finhackad med borttagna kärnor1 dl strösocker1 dl salt3 msk flytande honung. Laxsås1 lime, både zestat skal och saften1/2 dl majonnais1 msk dijonsenap2 dl gräddfil1/2 tsk saltLägg ut hela laxen framför Dig och gnid in den med socker och salt. 1,8 kg laxfilé med skinn
Lime- och chiligravad lax

Lime- och chiligravad lax

Ta bort alla ben på laxen men låt skinnet sitta kvar. Häll av vätskan från laxen och skär upp den i tunna skivor

Chiligravad lax

Frys laxen i minst två dygn innan du tinar och gravar den. Skölj laxen i kallt vatten och torka av den

Lime- och chiligravad lax

 Ta bort alla ben på laxen, men låt skinnet sitta kvar. Grava laxen två dygn i kylskåp.  Häll av all vätska från laxen och skär upp den i tunna skivor