Ingredienser 1 kg lax av mittben med skinn ½ dl salt 1 dl strösocker 1 msk grovt krossad vitpeppar 1 citron 1 lime 1 röd chilifrukt ½ dl finhackad dill
Ta bort alla ben på laxen, men låt skinnet sitta kvar. Grava laxen två dygn i kylskåp. 1 kg lax. 11 kg lax benfri av mittbiten 0. 1Häll av all vätska från laxen och skär upp den i tunna skivor
Den gravade laxen behöver två dagar på sig för att bli klar. Chiligravadlax1,8 kg laxfilé med skinn som har varit fryst i 3 dagar minimum1 röd chili, finhackad med borttagna kärnor1 dl strösocker1 dl salt3 msk flytande honung. Laxsås1 lime, både zestat skal och saften1/2 dl majonnais1 msk dijonsenap2 dl gräddfil1/2 tsk saltLägg ut hela laxen framför Dig och gnid in den med socker och salt. 1,8 kg laxfilé med skinn