Chiligratineradhummer. Eyvind föreslog hummer och problemet med ”gå-över-smakbiten” var löst. Jag har skrivit om chiligratineradhummer tidigare, men då utan recept
Chiligratineradhummer med sällskap. Denna gång blev det mest hummerbuljong. Grillad hummer. Skaldjurssoppa med torsk blåmusslor och aioli är en matig och klar soppa som till största delen består av buljong eller fonder ifrån diverse nedkok av skaldjur
Jag köpte en hummer och en krabba nu eftersom jag inte åt någon till nyår och även om jag hade gjort det så brukar jag passa på när de rear ut skaldjur efter helgerna
Chiligratinerad svensk färsk hummer, till det en Couvent des Jacobins Bourgogne Blanc. En drygt niohundra gram Côte de Boeuf, som toppats med en cognacsflamberad hummerstjärt och rikligt med riven färsk tryffel
) Vi började kvällen med en syrlig granatäppledrink och fortsatte med chiligratineradhummer, rödbetsfyllda isterband med krämig potatissallad och avslutningsvis te och lite småkakor från frysen då vi redan var proppmätta
I mått av kulinarisk verkshöjd kommer den kanske inte ikapp rätter som chiligratineradhummer, men å andra sidan är det inte alltid förekomsten av lyxingredienser som är det viktiga
Chiligratineradhummer med sällskap. Surf – skaldjur eller som i det här fallet – hummer. Jag hade egentligen bara tänkt kött denna kväll, men Eyvind trånade efter hummer då en av hans kompisar tipsat honom om att det såldes färsk hummer för under hundralappen