Chiliverde är en riktigt poppis tortillafyllning i Mexico. Rosta grönsakerna eftersom, paprikorna och chilin ska få ordentlig svärta, löken behöver inte bli mjuk men ska börja dofta, akta så att du inte bränner vitlöken, den behöver bara få lite färg
Grovhacka tomaterna och mixa tillsammans med chili, vitlök, koriander och olja till en salsa. 11 st grön chilifrukt. 12 st färska jalapeños 1 st grön chilifrukt 200 g tomater, gröna eller gula 1 st vitlöksklyfta 0,5 st kruka färsk koriander 2 msk olivolja 0,5 tsk saltSkölj, kärna ur och grovhacka jalapeño och chili
chili, finhackad (mängd efter eget tycke). Dela tomatillo-frukterna i halvor, hacka lök, vitlök,chili och örter och lägg alla ingredienser i en kastrull
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Hacka vitlök, chili och sardeller. mat , recept , fläskfilé , salsa verde. Fläskfilé                         ca 600 g Olivolja                            1 msk Smör                              1 msk Vitlök                                2 klyftor Sardeller                         4 filéer Chili                                1/2-frukt Vitt vin                             1 dl Vatten                              1,5 dl Kycklingbuljong            1/2 tärning Citron                              1/2 Vispgrädde                    1,5 dl Persilja                          1 kruka Basilika                          1/2 kruka Salt Peppar Gör så här
Frö till tomatillos finner du på ChiliLovers. Salsa Verde görs av Tomatillo Verdes och örter. Lägg Tomatillos, silverlök, vitlök och chili i en grillform
Skölj och dela chilin (om den är färsk). Salsa verde. Häll över salsa verde och grovriven cheddar. Servera med mera salsa verde, guacamole, picklad rödlök och kanske lite gräddfil
Efter ett snabbt stopp på Asian imports för att inhandla pekingpannkakor och chili/garlic sauce styrde jag mina steg till Melanders fisk för att få inspiration
Svetta lök, chili och vitlök i olivolja i en stekpanna. 1liten chili, hackad. Mixa persilja, basilika, citronsaft, 1 av vitlöksklyftorna, sardeller, kapris och olivolja till en salsa verde