Hacka löken, chilifrukten och vitlöken i fina små bitar, fräs på i stekpannan med rapsoljan tills det fått en gyllenbrun färg, ha då i den lite grövre hackade paprikan och stek tills paprikan blivit mjukare
Hacka löken, chilifrukten och vitlöken i fina små bitar, fräs på i stekpannan med rapsoljan tills det fått en gyllenbrun färg, ha då i den lite grövre hackade paprikan och stek tills paprikan blivit mjukare
För vegetarisk variant, byt ut köttet till quorn- eller sojafärs. Chilin blir mörk, murrig och mustig av chokladen tillsammans med spiskummin, chili flakes och paprikapulver
Så det fick bli en chili con carne vilket jag kom på att jag aldrig lagat tidigare så när Olof kom hem så väntade jag spänt på domen – då han anser sig vara lite av en expert
I morgon ska det grillas hamburgare igen och idag bjuder jag på det här receptet, som bygger på samma ”smet” som burgarna men som fylls med färsk vitlök, chili, paprika och oregano för att ge en spansk touch
Skiva löken och fräs brun på hög värme i rapsoljan tillsammans med den hackade chilin. Vi kan väl säga så mycket som att om ni gillar mina vegetariska köttbullar med pressgurka och rårörda lingon, så kommer ni att rådigga det här
Chili sin carne i Crock-Pot. Chili sin carne är helt enkelt chili utan kött. Den som vill tillsätter också en bit rimmat fläsk (200 g) skuret i små tärningar – den som vill ha en vegetarisk rätt kan med fördel hälla i 1-2 tsk liquid smoke istället. 125 g torkad sojafärs. 125 g torkad sojafärs
Det här har varit en vecka då jag ätit vegetariskt till middag fyra av fem vardagskvällar. Det hade varit betydligt märkligare att slänga fram en stroganoff på sojakorv, köttfärssås på sojafärs eller quornfilé
Klyv, kärna ur och strimla chilin. Fram till dess får ni klara er med det här vegetariska receptet, för jag kan ju inte låta er glömma att det är köttfri måndag idag
Chili con carne utan kött heter egentligen Chili sin carne, men eftersom jag använder sojafärs ("sojakött") i denna recept så kallar jag rätten för vegetariskChili con carne
Tillsätt sojafärsen och de skivade sojakorvarna och stek i medelvärme tills de fått lite färg. Denna gång hade jag tid så jag kokade black eye beans och för att göra rätten extragod hade jag även vegetarisk chorizo i chilin