Stek så att chilin får yta och liksom det yttersta skalet lossnar från köttet, de ser nästan vitaktiga ut då och släng då ner den finhackade vitlöken och örtsaltet och stek tills vitlöksfräset får färg
Hacka löken, chilifrukten och vitlöken i fina små bitar, fräs på i stekpannan med rapsoljan tills det fått en gyllenbrun färg, ha då i den lite grövre hackade paprikan och stek tills paprikan blivit mjukare
Hacka löken, chilifrukten och vitlöken i fina små bitar, fräs på i stekpannan med rapsoljan tills det fått en gyllenbrun färg, ha då i den lite grövre hackade paprikan och stek tills paprikan blivit mjukare
På burken stod det att man kunde laga grytbasen antingen med kött (kyckling) eller vegetariskt med blomkål och linser, men jag alternerade lite och använde mig av quornbitar tillsammans med tomat, morot och gullök
Chili om du gillar hetta (färsk eller pulver). Den kan göras på kött, kyckling, fisk eller vegetarisk. Putsa köttet, skär bort senor men behåll gärna fett på
Det skadar aldrig att göra lite vegetarisk mat ibland, även om sambon gärna håller sig till kött. 500 g krossade tomater med chili. 500 g krossade tomater med chili
Oumph känns som den perfekta grunden för receptet, och precis den grej som länge saknats för att kunna göra en riktigt maffig fejkköttsgryta med en konsistens liknande en äkta Texas Chili
Exempel på andra kryddor är örtsalt, örtkryddor, pepparmix, chili. Ta och inför en köttfri dag i veckan och passa då på att prova olika vegetariska recept