Med det menar jag att det måste vara en bra balans av någonting med en kick i (som tex hackad chili) som något som tar udden av det där starka (som ost och något grönt)
1 msk finhackad inlagd el färsk röd chili (öka mängden om ni vill ha den starkare, smaka av innan). 1 msk finhackad inlagd el färsk röd chili (öka mängden om ni vill ha den starkare, smaka av innan)
Min favorit är en söt stark salsa/salladRomantica tomater, chili, persilja, koriander, mango/jordgubbar/ananas eller vad annat sött man känner för, salt och peppar
½ röd chili, urkärnad och finhackad. inlagda mandarinklyftor. salsa. Kör tomater, rödlök, vitlök, paprika, melon och chili i matberedare eller med stavmixer
Häll över antingen tacosås eller sweet chilisås utan att blanda dem. Gjorde även några quesadillas i grillpannan med cheddarost och hackade inlagda jalapeños i
Strö över jalapeño eller chili samt riven ost. 1 grillad kyckling i bitar 1 pkt bacon, strimlat och knaperstekt 2 dl crème fraiche 1 liten burk tacosås / salsa 1 liten purjolök , strimlad 1 burk majs ev. några ringar ananas inlagd jalapeño eller hackad grön chili 2-3 dl riven ost Grönsallad att servera till ett måste
Skölj och dela chilin (om den är färsk). Salsa verde. Häll över salsa verde och grovriven cheddar. Servera med mera salsa verde, guacamole, picklad rödlök och kanske lite gräddfil
Jag bryr mig inte om att göra någon speciell kryddblandning, utan kryddar köttfräset direkt efter smak med riven vitlök, chilipulver, chilipeppar, oregano, spikummin, lite pressad lime, salt och peppar
Martin hade dessutom kokat en egen salsa som hade en bra hetta och smak av chili och koriander. Jag vet att flera av er testat min chili con carne med chipotlepasta och öl och gillat den
Häll över krossade tomater och olja, i med vitlök, chili,. fikonmarmelad/serrano/inlagd het manchego. först en kräm/salsa/marmelad, sedan ost/korv/skinka/fisk,
Då serverar du dem hela på tallrik, med avocadoskivor, salsa och creme fraiche till. Ost och jalapeño (eller liknande het tillsats som exempelvis salsasås) är ett måste när man gör quesadillas – resten kan du variera lite som du vill, eller efter vad du har hemma