Jag har smaksatt min olja med röd och grön chili samt lite färska kryddor. Jag tänkte att jag skulle ge ert ett kanonrecept på goda inlagda vitlöksklyftor
Häll av oliverna, dela chilin grovt, skölj rosmarinen & blanda olivolja samt vitvinsvinäger i en bunke, varva alltsammans i glasburken, sätt på locket och förvara i kylen
Som smaksättning i lagen har vi rosmarin, vitlök och lagerblad, ibland låter vi även någon bit chili slinka ner för lite hetta och tjong i smaken, men det är en smaksak och helt valfritt
½ röd chili, urkärnad och finhackad. inlagda mandarinklyftor. rosmarin. Kör tomater, rödlök, vitlök, paprika, melon och chili i matberedare eller med stavmixer
Lagt in squash tillsammans med chili och lök, gjort saltgurka med dill och senapsfrö och så jättestora burkar med pickles där alla möjliga grönsaker får vara med
Ta upp chilin som kastas. Ringla över olivolja och strö över rosmarin, flingsalt och svartpeppar. 1ca 1 msk rosmarin, finhackad. 110 sardeller inlagda i olja. 15 soltorkade tomater inlagda i olja. 11 liten hel torkad chili (peperoncino). 1Gratinerad rotselleri500 g rotselleri ca 1 msk rosmarin, finhackad flingsalt och svartpeppar 0,5 citron, rivet skal parmesanost persilja olivolja 10 sardeller inlagda i olja 5 soltorkade tomater inlagda i olja 400 g konserverade körsbärstomater 0,5 dl olivolja 1 hel klyfta vitlök 1 liten hel torkad chili (peperoncino) ca 125 g urkärnade svarta oliver 1-2 msk kapris 2 msk finhackad persilja vitt vinSätt ugnen på 175 grader. Lägg i sardeller, vitlöksklyftanoch chili och låt dem fräsa försiktigt i ca 5 minuter
½ färsk chili, gärna röd, hackad – eller lite chiliflakes eller chilipulver. Koka upp vatten och blötlägg de soltorkade tomaterna i några minuter, eller använd som jag gjorde här de inlagda på burk från Zeta
Nog är det gott med gräddsås och inlagd pressgurka men ibland måste man förnya sig. Skär squacjen i mindre tärningar och fräs i olja och rosmarin i en kastrull, smaka av med salt och lite svartpeppar
En snabblagad mustig pastasås på tonfisk, zuccchini och tomat kryddad med örter och en aning chili som sedan toppas med torkade oliver för extra umamiumpf – en favorit i vårt kök
Kryddningen var senap, peppar,salt och chili. Du tärnar inlagda rödbetor, ett äpple och en rödlök. Rosmarin, timjan, valnötter, salt, peppar (vit och svart), spiskummin och en buljongtärning som jag mortlade ihop
Jag delade dem och lade varvat med vitlök i skivor, oregano, rosmarin och lite chili i en glasburk. Visst, man kan ju köpa färdiginlagda tomater, men det är inte lika kul och heller inte lika gott
Jag har torkat tomater under ett tunt salt-och sockertäcke och det har sedan marinerats/lagts in i en lag med olivolja, vitlök, chili och färsk rosmarin
Förra året provade jag att göra en havtornssill kryddad med chili och citron, och den kan jag absolut rekommendera, men vill man vara mer klassisk kan man istället krydda med smakerna rosmarin och enbär