Vilken färs man vill använda, är upp till var och en, jag använde nötfärs idag. Chili i lergryta. Det fick bli en värmande chili till middag idag, så vi fick upp värmen igen
Här ska ni få ett snabbt och lättlagat middagstips - nämligen chili con carne. Denna chili con carnen kan vara något av det godaste jag vet och lagas flitigt här hemma
Jag serverade den också helt annorlunda än vad jag brukar göra och hoppade över alternativen som ris eller pasta och lät istället grytan skopas upp på krispiga nachochips
400g Nötfärs. 2 tsk Chilikrydda, eller en färsk chili. Låt grytan puttra på svag värme i cirka 15 minuter, serveras med basmati ris eller hemmagjord tunnbröd. 400g Nötfärs. 2 tsk Chilikrydda, eller en färsk chili
Strimla paprikan på längden och börja steka alltsammans i en gryta. Medan det kokar, riv ner apelsinskalet i grytan och tillsätt saften från apelsinen samt honungen
Häll Milda i en kall vid gryta och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. Tillsätt krossad tomat, vatten, fond, pressad vitlök, salt, svartpeppar och chilipulver
Fräs nötfärsen och lägg sedan över i grytan. Lägg över i tjockbottnad stor gryta. I går hade jag tagit fram en portion nötfärs från frysen och jag hade både bönor och sötpotatis hemma så det blev min goda chili con carne med sötpotatis i