Chilipulver, Ingefära, Jordnötssmör, Kokosmjölk, Kycklingfilé, Lime, Mörk kinesisk svampsoya, Med smak av Asien, Ostronsås, Sötsur chilisås, Sesamolja, Vitlök Det tar ungefär en timme att tillreda den klassiska thairätten ”Chickensatay”, lite lång väntan på kvällsmiddagen en vanlig arbetsdag kanske kan tyckas men när man väl sitter till bords inser man att rätten var värd sin väntan
Några av de recept man kan hitta på bloggen är hel ugnsbakad kyckling i Crock-Pot, kyckling i god sås, Thailändsk kyckling, hemgjord ChickenSatay, etc etc
Några av mina favoriter är Kyckling äpple-curry, ChickenSatay och hel grillad kyckling. Kronfågels Chicken steak (urbenad klubba med skinn) är också en favorit
Kycklingspett serveras med jordnötsås, gurka, rödlök och ris. Godmorgon, frukosten är i full rullning, A och J bjuder alltid på gofrukost när vi här här och idag känner jag att det är extra skönt med service då jag är tokförkyld
Servera medris. Recept. Gäst. lör, 2013-08-17 16. 55. 15min. (0). Skär upp kycklingen i långa raderFinhacka sharlotten och stek upp i sesam och matoljanMortla jordnötterna tills det blir ett mjölBlanda alla ingredienser och lägg ner i en fryspåse
Servera kycklingspetten tillsammans medris och sataysås. Blue Dragon Sataysås jordnöt. Mixa samman lök, vitlök, socker, lime, olja och fisksås till en slät marinad
En av mina favoriter i det thailändska köket är chickensataymed jordnötssås och ris. I vissa mataffärer här i Sverige kan man också köpa kryddmix för satay [
beräkna minst ett kycklingbröst per person – av någon anledning går det alltid åt mer när man gör chickensatay (får jag tag på kycklinginnerfiléer som redan är i smala strimlor köper jag gärna dem)