Chevremousse recept

Chèvremousse på mjuk pepparkaka

Chèvremousse på mjuk pepparkaka

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 220 gram mjuk pepparkaka 3,5 dl vispgrädde 150 gram getost 2 tsk Honung flytande 2 st gelatinblad 30 gram valnötter Köp receptet
Idéer till Nyårsmenyn

Idéer till Nyårsmenyn

Nu var julhelgen över för 2012, hoppas alla har haft en god, mysig, lugn och njutbar jul. Jag och mannen firade hos min familj och inte förrens idag har vi en heldag hemma igen

Nyårsafton - New Years Eve

Nyårsafton kom, och vad som kändes som några sekunder senare, var den över. Jag hade ett underbart avslut på 2012 hos en av mina bästa och finaste vänner och hennes kärlek i livet

Chèvremousse

Mycket god att servera till färsk sparris som kokats eller, som jag föredrar att tillreda den. stekts i lite olivolja, eller grillats

Sparris med chèvremousse

Den här moussen är verkligt god att servera till färsk sparris – smakkombinationen är härlig. Tillaga sparrisen enligt grundreceptet – stekt eller kokt, vilket du föredrar

Rödbetscouscous med chévremousse

1. Skala rödbetorna och koka dem mjuka ca 10- 20 min beroende på storlek och spara 6 dl av kokspadet. 2. Häll couscousen i en skål och slå kokspadet från rödbetorna över couscousen
Getostmousse med päron

Getostmousse med päron

På vägen hem från USA mellanlandade vi i Stockholm och firade påsk med min familj i ett par dagar. På påskdagen fixade vi till den här getostmoussen som vi serverade istället för ostbricka
Lättrimmad kyckling med primörer

Lättrimmad kyckling med primörer

Det här är en härlig vårlig lätt rätt som känns underbart fräsch och nyttig och passar perfekt så här på försommaren

Sparris, stekt eller kokt

Sparris är lika gott att äta som förrätt eller som tillbehör till någon god middag. Mina barn kan vräka i sig denna vårprimör med stor förtjusning för att sedan fascineras av den kemiska inverkan den har på urinen

Chèvremousse

Smula getosten och tillsätt färskost och crème fraiche. Mixa med stavmixer eller i matberedare till en slät massa

Chèvremousse

Chèvre Crème fraiche Rivet skal från tvättad, helst ekologisk, citron Citronsaft Salt och peppar Kör alla ingredienser i mixer

Lufttorkad skinka med chevrémousse

Lägg två skivor skinka i en kaffekopp. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 min. Fördela osten med crème fraiche, vitlök, salt och rosmarin