Chevremacka recept

Varma chevrémackor

Varma chevrémackor

Vi åt dessa supergoda chevrémackorna till soppan, passade perfekt. Vi har ätit det många gånger förut. För fem personer5 skivor Åländskt svartbröd (eller liknande mörkt osötat bröd)125 g chevréFlytande honung att ringla överst15 valnötshalvorSvartpepparHavssaltDela bröden på mitten

Chévre inviger vardagen!

Idag är första riktiga dagen på 2013 för familjen Niehoff känns det som. Ledigheten är slut, barnen är på dagis och jag och Jocke jobbar "som vanligt" igen

Gratinerad chevrémacka

Stek baconet i småbitar och lägg baconet sen på hushållspapper,(så fettet rinner av det). Rosta formfranskan lite lätt och bred sen smör på den när den svalnat (så den inte blir "geggig" sen)

Getost/Chevrémacka från Fårö

Sätt på ugnen på 175 grader. Smöra brödskivorna och strö över lite örtsalt. Lägg en skiva chevré på varje bröd

Chevrémacka

1. Skölj zucchini och hyvla den längst med (använd en osthyvel) ,2. Hetta upp olivolja i en stekpanna och pressa ned de två vitlöksklyftorna